Το νέο anti-cheat σύστημα του Call of Duty Warzone βάζει μπελάδες στους hackers

Υπόσχεται να σταματήσει τους περισσότερους «κατεργάρηδες»
14 Οκτωβρίου 2021 17:33
Το νέο anti-cheat σύστημα του Call of Duty Warzone βάζει μπελάδες στους hackers

Πιστή στην υπόσχεσή της, η Activision αποκάλυψε το νέο anti-cheat σύστημα που θα ‘φρουρεί’ πλέον τις ψηφιακές αρένες του Call of Duty Warzone. Συγκεκριμένα, η εταιρία αποκάλυψε το Ricochet Anti-Cheat, το οποίο χαρακτηρίζει ως μια πολύπλευρη προσέγγιση που έχει στόχο να καταπολεμήσει μια και καλή το cheating.

Για να το πετύχουν αυτό, οι developers έχουν δημιουργήσει διάφορα εργαλεία για να παρακολουθούν με περισσότερη ακρίβεια τα στατιστικών των αναμετρήσεων και έτσι να ξεχωρίζουν ευκολότερα τους “κατεργάρηδες”.

Πέρα από την βελτιωμένη και βαθύτερη διαδικασία έρευνας, έχουν γίνει και σημαντικές αλλαγές στην ασφάλεια των λογαριασμών, αλλά και στη δομή των servers. Συγχρόνως, η εταιρία έχει αναπτύξει και έναν kernel-level driver για την PC έκδοση του τίτλου που στοχεύει στο να περιορίσει την πλειοψηφία των hacks. Ακολουθεί το βίντεο που συνόδευσε την ανακοίνωση για περισσότερες πληροφορίες.

Το Ricochet Anti-Cheat θα έρθει τόσο στο Call of Duty: Warzone όσο και στο Call of Duty: Vanguard αργότερα μέσα στο έτος.