Μειωμένες για δεύτερη σερί χρονιά οι retail πωλήσεις του FIFA 22

Αλλά παραμένει το μεγαλύτερο ντεμπούτο της χρονιάς
04 Οκτωβρίου 2021 09:59
Μειωμένες για δεύτερη σερί χρονιά οι retail πωλήσεις του FIFA 22

Το FIFA 22 κυκλοφόρησε την 1η Οκτωβρίου και έκανε επισήμως το καλύτερο ντεμπούτο από οποιονδήποτε άλλο τίτλο φέτος, όσον αφορά τις πωλήσεις retail παιχνιδιών στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Παρ’ όλα αυτά, ο ποδοσφαιρικός τίτλος της EA δεν κατάφερε να φτάσει τον προκάτοχό του, αφού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η εμπορική πορεία της σειράς είχε κατηφορική πορεία.

Συγκεκριμένα, το FIFA 22 πούλησε 35% λιγότερα φυσικά αντίτυπα σε σχέση με το FIFA 21, το οποίο με τη σειρά του είχε πουλήσει 42% λιγότερα φυσικά αντίτυπα σε σύγκριση με το FIFA 20. Αυτό βέβαια δε λέει πολλά για τη συνολική επιτυχία του παιχνιδιού. Πέρυσι το FIFA 21 είχε κατά 31% αυξημένες ψηφιακές πωλήσεις και ήταν η πρώτη χρονιά που περισσότερος κόσμος στο Ηνωμένο Βασίλειο προτίμησε να κατεβάσει το παιχνίδι, παρά να το αγοράσει σε δίσκο. Για την ώρα δεν έχουμε δεδομένα για τις ψηφιακές πωλήσεις του φετινού κεφαλαίου, αλλά η στροφή προς το digital μάλλον συνεχίστηκε.

Τέλος, όσον αφορά τα retail αντίτυπα του FIFA 22, 41% αφορούν την PS4 έκδοση, 27% την έκδοση του Xbox One, 23% την έκδοση του PS5, 5% την έκδοση του Nintendo Switch και τέλος 4% την Xbox Series X|S έκδοση.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή την εβδομάδα, η βρετανική αγορά εφοδιάστηκε με αρκετό PS5 stock, πράγμα που οδήγησε σε αυξημένες πωλήσεις για τα διάφορα παιχνίδια του. Έτσι, το Marvel’s Spider-Man: Miles Morales κατέκτησε την 6η θέση των UK Boxed Charts, το Ratchet & Clank: Rift Apart την 11η και το Ghost of Tsushima: Director's Cut την 19η.

Στη δεύτερη θέση της δεκάδας συναντάμε το ασταμάτητο Mario Kart 8: Deluxe, ενώ ακολουθούν δύο νέες κυκλοφορίες στις επόμενες θέσεις, τα Sonic Colours Ultimate και Hot Wheels Unleashed.

Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τη λίστα με τους δέκα τίτλους που σημειώσαν τις περισσότερες retail πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Οκτωβρίου.

  1. FIFA 22
  2. Mario Kart 8: Deluxe
  3. Sonic Colours Ultimate
  4. Hot Wheels Unleashed
  5. Minecraft (Switch)
  6. Spider-Man: Miles Morales
  7. Animal Crossing: New Horizons
  8. F1 2021
  9. Grand Theft Auto 5
  10. Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Και το roller coaster συνεχίζεται