Το Xbox Series X είναι η πρώτη κονσόλα με Dolby Vision HDR για gaming

Με πάνω από 100 υποστηριζόμενους τίτλους
29 Σεπτεμβρίου 2021 13:15
Το Xbox Series X είναι η πρώτη κονσόλα με Dolby Vision HDR για gaming

Όπως ανακοινώθηκε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Xbox, τα Xbox Series X|S είναι οι πρώτες κονσόλες της αγοράς που υποστηρίζουν Dolby Vision HDR για gaming. Πρόκειται για μια προηγμένη τεχνολογία που στις συμβατές τηλεοράσεις αποφέρει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από το απλό HDR10.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Microsoft, πάνω από 100 Xbox τίτλοι με HDR υποστηρίζουν ή θα υποστηρίζουν σύντομα το Dolby Vision. Παράλληλα, σημειώνεται πως όλα τα παιχνίδια με HDR10 ή αυτά που αναβαθμίζει αυτόματα η κονσόλα μέσω της Auto HDR τεχνολογίας θα έχουν καλύτερη οπτική απεικόνιση στις Dolby Vision τηλεοράσεις, καθώς το Xbox έχει αναπτύξει μια τεχνολογία αυτόματης βελτίωσης σε συνεργασία με την Dolby. Τέλος, σημειώνεται πως το Dolby Vision είναι συμβατό και με όλα τα next-gen χαρακτηριστικά των Xbox Series X|S, όπως τα DirectX Raytracing, Automatic low-latency mode (ALLM), Variable Refresh Rate (VRR) και 120FPS.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο που συνόδευσε την ανακοίνωση.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στη στενή συνεργασία Xbox και Dolby, τα Xbox Series X | S προσφέρουν και την επιλογή του Dolby Atmos για προηγμένο 3D ήχο σε συμβατά ηχοσυστήματα ή σε συμβατές ηχόμπαρες, ακουστικά κ.ο.κ.