Το Discord έρχεται (περίπου) στο Xbox Series X με τη νέα ενημέρωση λογισμικού

Διαθέσιμος για όλους ο νέος Edge Browser
24 Σεπτεμβρίου 2021 14:32
Το Discord έρχεται (περίπου) στο Xbox Series X με τη νέα ενημέρωση λογισμικού

Συνεχίζοντας να εμπλουτίζει και να βελτιώνει το gaming οικοσύστημά της, η Microsoft έκανε μόλις διαθέσιμη τη νέα ενημέρωση λογισμικού των Xbox κονσολών που αφορά τα Xbox One, Xbox One X, Xbox Series X και Xbox Series S.

Η σημαντικότερη προσθήκη της εν λόγω ενημέρωσης είναι ο νέος web browser που θα είναι προ-εγκατεστημένος πλέον σε όλες τις Xbox κονσόλες. Πρόκειται για μια έκδοση του Edge Chromium των Windows, ο οποίος ανοίγει πολλούς ορίζοντες για τους κατόχους των κονσολών. Συγκεκριμένα, μιας και βασίζεται στην ίδια τεχνολογία με τον Google Chrome, ο νέος browser του Xbox μπορεί να υποστηρίξει όλα τα σύγχρονα web applications, μεταξύ των οποίων το Discord ή μέχρι και το…Google Stadia ή ακόμα και το Word ή το Excel, αν κάποιος συνδέσει πληκτρολόγιο και ποντίκι.

Έπειτα από τις δοκιμές μας, το Discord είναι πλήρως λειτουργικού στις Xbox κονσόλες και για voice chat. Υπάρχει όμως ένα “αλλά”. Το άνοιγμα κάποιου παιχνιδιού παγώνει το voice chat του Discord και κατά τις δοκιμές μας δεν βρήκαμε κάποιον τρόπο για να προσπεράσουμε αυτό τον περιορισμό.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια επίδειξη του νέου browser των Xbox από το The Verge.

Συνεχίζοντας, η ενημέρωση αυτή προσθέτει και το Play Later widget στην καρτέλα του Xbox Game Pass, ενώ βελτιώσεις έγιναν και στα Xbox apps για τις διάφορες πλατφόρμες.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε πατώντας εδώ.