Η Sony διόρθωσε το ‘CBOMB’ πρόβλημα που απειλούσε όλα τα PS4

Μέσα από τη νέα ενημέρωση 9.0
23 Σεπτεμβρίου 2021 17:33
Η Sony διόρθωσε το ‘CBOMB’ πρόβλημα που απειλούσε όλα τα PS4

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα η Sony έκανε διαθέσιμη την ενημέρωση 9.0 του λειτουργικού συστήματος του PS4. Αυτή έφερε διάφορες αξιοσημείωτες αλλαγές και προσθήκες, ωστόσο η εταιρία διόρθωσε παρασκηνιακά και ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, χωρίς να αναφέρει τίποτα στο επίσημο changelog.

Συγκεκριμένα, η νέα ενημέρωση του PS4 λύνει μια για πάντα το ‘battery death’, γνωστό και ως ‘CBOMB’ που είχε κάνει νωρίτερα φέτος του γύρο του διαδικτύου.

Ποιο είναι το πρόβλημα που απειλούσε όλα τα PS4;

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, φέτος το Μάρτιο είχε ανακαλυφθεί πως αν η εσωτερική μπαταρία του PS4 χαλάσει, κάτι που είναι αναπόφευκτο με την πάροδο του χρόνου, όλα τα ψηφιακά παιχνίδια και όλα τα retail παιχνίδια δεν μπορούν να τρέξουν και η κονσόλα επιστρέφει το "error CE 34878-0", εφόσον δεν είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Αυτό συνέβαινε στην προηγουμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος του PS4 εξαιτίας του συστήματος των Trophies. Η κονσόλα έχει ένα εσωτερικό ρολόι που είναι αόρατο στο χρήστη, το οποίο καθορίζει πότε ξεκλειδώνονται πραγματικά τα trophies, αποτρέποντας τους παίκτες να αλλάζουν μόνοι τους την ώρα και να κερδίζουν trophies που δεν έπρεπε. Ωστόσο, αν η μπαταρία που κρατά ζωντανό αυτό το ρολόι χαλούσε, όλα τα παιχνίδια που έχει αγοράσει κάποιος γίνονται πρακτικά άχρηστα.

Η λύση του update 9.0

Τώρα η Sony έλυσε ολοκληρωτικά το πρόβλημα όπως φαίνεται. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το κανάλι Destruction Games και ο έμπιστος YouTuber και developer ModernVintageGamer, όλα τα παιχνίδια ξεκινούν κανονικά, ακόμα και αν χαλάσει η μπαταρία του PS4 και ο χρήστης μπορεί να κερδίσει μέχρι και throphies (που δεν δείχνουν όμως ημερομηνία ξεκλειδώματος).

Πλέον δεν υπάρχει, λοιπόν, απολύτως κανένας κίνδυνος που να απειλεί τη μακροβιότητα του PS4, αν κάποιος χρήστης φροντίζει τυπικά την κονσόλα του.

Ακολουθεί το αναλυτικό βίντεο του MVG.