ΕΠΙΣΗΜΟ: Καθυστερεί το Battlefield 2042 – Η EA δίνει εξηγήσεις

Αποκαλύφθηκε η νέα ημερομηνία κυκλοφορίας
16 Σεπτεμβρίου 2021 10:47
ΕΠΙΣΗΜΟ: Καθυστερεί το Battlefield 2042 – Η EA δίνει εξηγήσεις

Οι φήμες των τελευταίων ημερών μόλις επιβεβαιώθηκαν, η EA και DICE ανακοίνωσαν και επίσημα πως η κυκλοφορία του Battlefield 2042 αναβάλλεται. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι θα καθυστερήσει περίπου ένα μήνα, εξαιτίας των απρόβλεπτων προκλήσεων που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Αναλυτικότερα, το Battlefield 2042 αρχικά ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου για τα PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X|S, ωστόσο πλέον αναμένεται στις 19 Νοεμβρίου.

Αυτό σημαίνει πως το Battlefield αντί να έρθει πρώτο στην αγορά, θα κυκλοφορήσει τελικά μεταξύ των δύο άλλων FPS μεγαθηρίων της χρονιάς, αφού το Call of Duty: Vanguard καταφθάνει στις 5 Νοεμβρίου και το Halo Infinite στις 8 Δεκεμβρίου.

Μέσα από τους social media λογαριασμούς του franchise, η EA έδωσε εξηγήσεις τονίζοντας:

Η δημιουργία της επόμενης γενιάς του Battlefield κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας έχει δημιουργήσει απρόβλεπτες προκλήσεις για τις ομάδες ανάπτυξής μας. Δεδομένης της κλίμακας του παιχνιδιού, ελπίζαμε ότι οι ομάδες μας θα επέστρεφαν στα στούντιο καθώς φτάναμε προς το launch. Ωστόσο, οι συνθήκες που επικρατούν ακόμη δεν επιτρέπουν να συμβεί αυτό με ασφάλεια και επομένως με όλη τη σκληρή δουλειά που κάνουν οι ομάδες απομακρυσμένα από το σπίτι, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να αφιερώσουμε επιπλέον χρόνο για να κάνουμε πραγματικότητα το όραμα του Battlefield 2042 για τους παίκτες μας.

Τέλος, η DICE υποσχέθηκε πως θα μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες για την open beta του Battlefield 2042 αργότερα αυτό το μήνα.