PS5 - Αύριο το τεράστιο update που ενεργοποιεί την SSD θύρα και τον 3D ήχο σε τηλεοράσεις

Αναλυτική βίντεο παρουσίαση των αλλαγών από τη Sony
14 Σεπτεμβρίου 2021 17:49
PS5 - Αύριο το τεράστιο update που ενεργοποιεί την SSD θύρα και τον 3D ήχο σε τηλεοράσεις

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η Sony δοκίμαζε εδώ και μερικούς μήνες τη δεύτερη μεγάλη ενημέρωση λογισμικού του PS5. Πλέον ήρθε η ώρα για να φτάσει το update σε όλους τους κατόχους PlayStation 5, κάτι το οποίο όπως ανακοίνωσε η Sony θα συμβεί αύριο, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η δεύτερη μεγάλη ενημέρωση λογισμικού του PS5 φέρνει υποστήριξη για 3D Audio μέσα από τα ενσωματωμένα ηχεία της τηλεόρασης. Ο τρισδιάστατος ήχος ήταν ένα απ’ τα πιο πολυδιαφημισμένα χαρακτηριστικά της κονσόλας, ωστόσο μέχρι και σήμερα υπήρχε υποστήριξη μόνο για συγκεκριμένα ακουστικά. Πλέον το χαρακτηριστικό επεκτείνεται και έτσι οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ενσωματωμένο μικρόφωνο του DualSense για να καταγράψουν την ηχητική του δωματίου τους. Έπειτα θα υπάρχει η επιλογή για διάφορα ακουστικά προφίλ, όπως συμβαίνει και τώρα με το 3D Audio για τα ακουστικά.

Το δεύτερο σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα επέκτασης του διαθέσιμου εσωτερικού χώρου αποθήκευσης της κονσόλας, με εγκατάσταση επιπρόσθετου δίσκου, μέσα από την ειδική M.2 θύρα που βρίσκεται κάτω από το ένα πλαϊνό κάλυμμα της κονσόλας. Ο μόνος περιορισμός έχει να κάνει με τις προδιάγραφες των δίσκων, αφού για να είναι κάποιος συμβατός θα θα πρέπει να έχει ταχύτητα τουλάχιστον 5,500MB/s και το μέγεθος του δε θα πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 11.25 χιλιοστά ή τα 22 χιλιοστά σε μάκρος. Παράλληλα, οι παίκτες θα πρέπει να εγκαταστήσουν και το δικό τους σύστημα ψύξης στους δίσκους που καλύπτουν τις απαιτήσεις ταχύτητας, αλλά δεν έχουν ψήκτρα από τον κατασκευαστή τους.

Συνεχίζοντας, η ενημέρωση φέρνει και μια πολύ χρήσιμη αλλαγή για τους χρήστες που έκαναν τη μετάβαση από το PS4. Συγκεκριμένα, πλέον οι PS4 εκδόσεις των παιχνιδιών θα φαίνονται ξεχωριστά στην αρχική οθόνη και στη βιβλιοθήκη με όλους τους τίτλους, με μια διακριτική ένδειξη που θα σας υπενθυμίζει ποια πλατφόρμα αφορά το κάθε παιχνίδι σας. Αδιαμφισβήτητα η cross-gen μετάβαση δεν ήταν και η ομαλότερη εμπειρία στο PS5, οπότε αυτή η αλλαγή φιλοδοξεί να κάνει τα πράγματα κάπως πιο απλά.

Επιπροσθέτως, το Control Center έλαβε επιπλέον επιλογές παραμετροποίησης, ενώ προστέθηκε και ένα νέο Trophy Tracker χαρακτηριστικό που θα σας επιτρέπει να βλέπετε την πορείας σας μέχρι και σε 5 trophies τη φορά. Τέλος, έχει προστεθεί η επιλογή ανάλυσης για το PlayStation Now και η δυνατότητα διαχείρισης πολλαπλών friend requests τη φορά, ενώ νέα χαρακτηριστικά θα έρθουν και για τα mobile applications του οικοσυστήματος.

Ακολουθεί η επίσημη αναλυτική βίντεο παρουσίαση της ενημέρωσης.