Το PlayStation κλείνει οριστικά τους servers των παλιών LittleBigPlanet τίτλων

Για να προστατεύσει την κοινότητα
14 Σεπτεμβρίου 2021 11:27
Το PlayStation κλείνει οριστικά τους servers των παλιών LittleBigPlanet τίτλων

Όπως ανακοίνωσε το PlayStation, οι servers των παλιών LittleBigPlanet τίτλων έκλεισαν οριστικά, για να προστατευτεί η κοινότητα. Συγκεκριμένα, οι online λειτουργίες των LittleBigPlanet, LittleBigPlanet 2, LittleBigPlanet 3 (PS3) και LittleBigPlanet (PS Vita) αποτελούν πλέον παρελθόν.

Ωστόσο, το θετικό είναι πως η PS4 έκδοση του LittleBigPlanet 3 ενημερώθηκε και είναι πλέον ξανά πλήρως λειτουργική. Έτσι τα περισσότερα από 10 εκατομμύρια επίπεδα που έχουν δημιουργήσει οι παίκτες μέσα από τα LBP1, LBP2 και LBP3 στο PS3 θα συνεχίσουν να φιλοξενούνται εκεί.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του PlayStation:

Η συγκεκριμένη απόφαση της Sony έρχεται μετά από μια περιπετειώδης χρονιά για το LittleBigPlanet. Συγκεκριμένα, τα προβλήματα ξεκίνησαν τον Μάρτιο, με το περιεχόμενο της κοινότητας να παραμένει μη-προσβάσιμο μέχρι και έξι εβδομάδες μετά. Λάτρεις της σειράς τόνιζαν πως πρόκειται για επιθέσεις στους servers και η κορύφωση ήρθε λίγο μετά, με τους παίκτες να αντικρίζουν προσβλητικά μηνύματα εντός των παιχνιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το story mode και τα level pack DLCs των παιχνιδιών δεν επηρεάζονται και μπορούν να παιχτούν σε local co-op ή single player.