Λύτρωση για το No Man’s Sky – Πέντε χρόνια μετά οι κριτικές στο Steam έγιναν θετικές

‘Mostly Positive’ η εμπειρία των παικτών
07 Σεπτεμβρίου 2021 18:39
Λύτρωση για το No Man’s Sky – Πέντε χρόνια μετά οι κριτικές στο Steam έγιναν θετικές

Έχουν περάσει περίπου πέντε χρόνια από το πολυτάραχο ντεμπούτο του No Man’s Sky και το παιχνίδι μόλις κατάφερε να αποκτήσει ‘Mostly Positive’ κριτικές από την κοινότητα του Steam. Το επίτευγμα της Hello Games είναι αξιοσημείωτο, αφού η ζυγαριά άλλαξε εντελώς πλευρά, μιας και το παιχνίδι είχε ξεκινήσει με "Overwhelmingly Negative" κριτικές.

Η ανεξάρτητη ομάδα ανάπτυξης μοιράστηκε το επίτευγμα, αποκαλύπτοντας και μερικές σχετικές πληροφορίες όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του σχετικού μηχανισμού του Steam. Αναλυτικότερα, το άλμα από "Overwhelmingly Negative" σε "Mixed" κριτικές χρειάστηκε δύο χρόνια και στη συνέχεια η μετάβαση σε "Mostly Positive" χρειάστηκε άλλα τρία χρόνια.

Ο Tim Woodley της Hello Games εξήγησε:

Κάθε ποσοστιαία μονάδα γίνεται εκθετικά δυσκολότερο να κερδηθεί, καθώς ανεβαίνεις στις βαθμολογίες. Η μετάβαση από το 20% θετικές στο 21% μπορεί να απαιτήσει μόνο μερικές εκατοντάδες θετικές κριτικές, την ώρα που η μετάβαση από το 69% στο 70% χρειαζόταν 10.000 θετικές κριτικές. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σπάνιο παιχνίδια να αλλάζουν τη βαθμολογία όλων των εποχών τους και γι’ αυτό και εμείς υποθέταμε ότι μπορεί να μην το καταφέρουμε ποτέ.

Επομένως, αυτός είναι ο λόγος που σπάνια βλέπουμε παιχνίδια να αλλάζουν βαθμολογικές κλίμακες στο Steam και η συνηθέστερη αλλαγή όταν μια ομάδα ξεκινά με ‘στραβοπάτημα’ είναι από "Overwhelmingly Negative" σε "Mixed".

Φυσικά, ο Sean Murray και η ομάδα του κατάφεραν να αντιστρέψουν τη γνώμη της κοινότητας μετά από σκληρή δουλειά και επιμονή. Όπως σας ενημερώσαμε, πρόσφατα το No Man’s Sky υποδέχθηκε το 17ο μεγάλο του update, το οποίο προσθέτει στο παιχνίδι διαστημικούς οικισμούς και πολλά ακόμη. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.