Αβέβαιο τελικά αν θα έρθει φέτος το next-gen update του Cyberpunk 2077

Νέες δηλώσεις από τη CD Projekt
02 Σεπτεμβρίου 2021 10:48
Αβέβαιο τελικά αν θα έρθει φέτος το next-gen update του Cyberpunk 2077

Όπως φαίνεται, οι κάτοχοι PS5 και Xbox Series X|S που περίμεναν να παίξουν φέτος το Cyberpunk 2077, ίσως να πρέπει να προετοιμάζονται για κάποια αναβολή. Συγκεκριμένα, μιλώντας στους επενδυτές της εταιρίας, ο SVP of business development της CD Projekt, Michał Nowakowski, τόνισε πως η εταιρία δε μπορεί να εγγυηθεί ότι η next-gen αναβάθμιση του Cyberpunk 2077 θα κυκλοφορήσει όντως φέτος, όπως εξακολουθεί να σχεδιάζει.

Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Ο στόχος μας είναι να κυκλοφορήσουμε  τη next-gen έκδοση του Cyberpunk 2077 στα τέλη του τρέχοντος έτους. Ταυτόχρονα, έχοντας κατά νου τα μαθήματα που πήραμε κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους και λαμβάνοντας υπόψη ότι το εγχείρημα αυτό εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, δε μπορούμε να πούμε με πλήρη βεβαιότητα ότι το χρονοδιάγραμμα δε θα αλλάξει.

Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για την next-gen αναβάθμιση του The Witcher 3: Wild Hunt, με τη CD Projekt να μη μπορεί να εγγυηθεί πως θα προλάβει το 2021.

Με το The Witcher 3 η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική, αφού το project το έχει αναλάβει κυρίως μια εξωτερική ομάδα, η οποία είναι η Saber Interactive, μια εταιρία που έχει δουλέψει και στο παρελθόν στο παιχνίδι, σε updates και στη μεταφορά του στο Switch.

Όπως και με το Cyberpunk 2077, ο στόχος μας είναι να κυκλοφορήσουμε το παιχνίδι στα τέλη του 2021. Ωστόσο, ομοίως, η ανάπτυξη βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και δε μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι το χρονοδιάγραμμα της κυκλοφορίας δε θα αλλάξει.

Για την ώρα βέβαια, εξακολουθούμε να στοχεύουμε στα τέλη του 2021 και για τους δύο τίτλους και δε θέλουμε να πούμε κάτι πιο συγκεκριμένο τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Όπως επιβεβαιώθηκε, περίπου το ένα τρίτο της CD Projekt εργάζεται στο Cyberpunk 2077, τόσο για τις next gen αναβαθμίσεις όσο και για τις υπόλοιπες απαραίτητες διορθώσεις. Η υπόλοιπη ομάδα εστιάζει στο πρώτο πακέτο επέκτασης του τίτλου, στο Gwent και σε άλλα projects που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.