Το Xbox επιβεβαιώνει ξανά πως το Starfield είναι αποκλειστικό και δε θα έρθει στο PS5

Για τρίτη φορά
01 Σεπτεμβρίου 2021 14:56
Το Xbox επιβεβαιώνει ξανά πως το Starfield είναι αποκλειστικό και δε θα έρθει στο PS5

Όταν ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Bethesda στις αρχές του χρόνου, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, είχε ξεκαθαρίσει πως τα νέα παιχνίδια της εταιρίας θα κυκλοφορούν μόνο σε πλατφόρμες που υπάρχει το Xbox Game Pass, με την εξαίρεση κάποιων legacy τίτλων. Στη συνέχεια, η εταιρία είχε κάνει ξεκάθαρη την στάση της στην E3 2021, αποκαλύπτοντας πως το Starfield θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στις Xbox κονσόλες και το PC και προσθέτοντας μάλιστα μια μεγάλη σχετική λεζάντα με έντονη γραφή στο εικαστικό του τίτλου που δημοσίευσε.

Τώρα, το Xbox έρχεται για τρίτη φορά να επιβεβαιώσει πως το Starfield θα είναι αποκλειστικό και δε θα έρθει στο PS5. Συγκεκριμένα, η μεταφορά του Quake σε όλες τις πλατφόρμες, καθώς και το επετειακό Skyrim πακέτο γέννησαν απορίες σε πολλούς παίκτες και μάλιστα ο υπεύθυνος του marketing της Bethesda, Pete Hines, δήλωσε σε μια πρόσφατη συνέντευξη:

Δε θα πήγαινα στο άκρα, λέγοντας πως δε θα παίξετε ποτέ ξανά στο μέλλον τίτλο της Bethesda στο PlayStation, αλλά και πάλι αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να απαντήσω τώρα.

Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι απορίες, αναγκάζοντας τον επικεφαλής του marketing του Xbox, Aaron Greenberg να τονίσει πως το Starfield είναι πλήρως αποκλειστικό και όχι απλά για κάποιο χρόνο και πως μάλιστα αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Οι δημοσιεύσεις του ακολουθούν παρακάτω:

Στη συνέχεια και ο ίδιος ο Hines ήρθε να επιβεβαιώσει πως οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν, χρησιμοποιώντας ένα χαρακτηριστικό meme για να διακωμωδήσει την κατάσταση.

Ανακεφαλαιώνοντας, λοιπόν, το Starfield βρίσκεται υπό ανάπτυξη αποκλειστικά για τα Xbox Series X και Xbox Series S όσον αφορά τις κονσόλες, καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο τίτλος αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στις 11 Νοεμβρίου του 2022 και θα είναι από την πρώτη μέρα διαθέσιμος στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass.