Ο δημιουργός του Yakuza μάλλον θα αφήσει τη SEGA μετά από 32 χρόνια

Είναι στις τελικές διαπραγματεύσεις με την NetEase
31 Αυγούστου 2021 14:56
Ο δημιουργός του Yakuza μάλλον θα αφήσει τη SEGA μετά από 32 χρόνια

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, ο Toshihiro Nagoshi, δημιουργός της σειράς Yakuza και υψηλόβαθμο στέλεχος της SEGA που εργάζεται εκεί εδώ και 32 χρόνια, μάλλον θα αποχωρήσει από την εταιρία.

Συγκεκριμένα, το μέσο αναφέρει πως ο Nagoshi βρίσκεται στις τελικές διαπραγματεύσεις με την NetEase. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην κινεζική αγορά, με ένα μεγάλο κατάλογο από online και mobile τίτλους. Σύμφωνα πάντα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο Nagoshi θα ιδρύσει μια καινούργια ομάδα που θα επιβλέπει, για να δημιουργήσει νέα παιχνίδια για την NetEase. Ωστόσο, οι τελικές λεπτομέρειες του συμβολαίου του επισημαίνεται πως δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη.

Η συγκεκριμένη κίνηση της NetEase γίνεται στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας της εταιρίας να μειώσει την εξάρτησή της από την την κινεζική αγορά και να επεκταθεί σε διαφορετικές περιοχές. Εξάλλου, η κινεζική κυβέρνηση φαίνεται ιδιαίτερα αυστηρή τον τελευταίο καιρό όσον αφορά τα βιντεοπαιχνίδια, με κορύφωση την πρόσφατη ανακοίνωσή της πως οι ανήλικοι θα μπορούν να παίζουν μόνο 3 ώρες την εβδομάδα. Αυτό έχει φοβίσει εταιρίες όπως την NetEase και την Tencent που πλέον αρχίζουν να στρέφουν τα βλέμματά τους στην Ιαπωνία και στη Δύση.

Για την ιστορία, ο Nagoshi εργάζεται στη SEGA από το 1989, αρχικά για το AM2 studio, υπό την καθοδήγηση του Yu Suzuki. Μεταξύ άλλων έχει εργαστεί στα Virtua Racing, Virtua Fighter και Daytona USA, ενώ ήταν ο co-director του ιστορικού Shenmue. Το 2000 ο Nagoshi ανέλαβε το Amusement Vision στούντιο της SEGA, το οποίο δημιούργησε τα Super Monkey Ball και F-Zero GX/AX. Το πλούσιο βιογραφικό του δε σταματά όμως εκεί, αφού το 2005 έφερε στην αγορά τη σειρά Yakuza που μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια.

Το τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον ταλαντούχο δημιουργό, όπως φαίνεται, θα το μάθουμε πολύ σύντομα.

Tags: