Το PlayStation δεν “εγκατέλειψε” την Ιαπωνία – Νέες δηλώσεις

Ο επικεφαλής των PlayStation Studios διαβεβαιώνει
23 Αυγούστου 2021 13:24
Το PlayStation δεν “εγκατέλειψε” την Ιαπωνία – Νέες δηλώσεις

Μια από τις δυσάρεστες ειδήσεις που προέκυψαν φέτος από την πλευρά του PlayStation, ήταν το κλείσιμο του ιστορικού Japan Studio. Πρόκειται για την πρώτη ομάδα ανάπτυξης που ίδρυσε ποτέ η εταιρία και σπίτι σπουδαίων δημιουργών, όπως ο Keiichiro Toyama των Silent Hill που πλέον δημιούργησε το δικό του studio Bokeh.

Εν τέλει, την σκυτάλη πήρε η Team Asobi που από υπό-ομάδα του Japan Studio πλέον ανεξαρτητοποιήθηκε και μεγάλωσε με περισσότερους developers, αλλά παρ’ όλα αυτά πολλοί παίκτες έμειναν να αναρωτιούνται για το αν η Sony έχει “εγκαταλείψει” τη συγκεκριμένη αγορά.

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, το PlayStation προέβη σε δηλώσεις και συγκεκριμένα ο επικεφαλής των PlayStation Studios, Hermen Hulst, επισήμανε πως η Sony αγαπά τα ιαπωνικά παιχνίδια.

Αναλυτικότερα, σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο Game Informer, το υψηλόβαθμο στέλεχος δήλωσε:

Θα πω ότι κατά κάποιον τρόπο είμαστε ακόμη μια ιαπωνική εταιρεία. Αυτή είναι η κληρονομιά μας. Είναι ακόμη μέρος αυτού που είμαστε. Αγαπάμε τα ιαπωνικά παιχνίδια μας.

Χτίζουμε την Team Asobi υπό τον Nicolas Doucet, οπότε επενδύουμε σε αυτή την ομάδα. Ο κόσμος πολλές φορές ξεχνά ότι έχουμε και την Polyphony Digital, η οποία είναι μια ομάδα σε δύο τοποθεσίες. Επενδύουμε και στο external development group μας στο Τόκιο και αυτή είναι μια ομάδα που προφανώς έχει συνεργαστεί με την FromSoftware και την Kojima Productions.

Επομένως, επενδύουμε πολύ στην ανάπτυξη εντός Ιαπωνίας και είναι κάτι που αγαπάμε. Νομίζω ότι είναι τόσο βασικό μέρος της ταυτότητας του PlayStation που δεν μπορώ ποτέ να μας φανταστώ να αποφεύγουμε την ιαπωνική ή ακόμα και την ασιατική ανάπτυξη.

Για την ιστορία, πρόσφατα και ο CEO του PlayStation, Jim Ryan, είχε κάνει αντίστοιχες δηλώσεις. Περισσότερα θα βρείτε πατώντας εδώ.