Resident Evil Village - Έρχεται νέο patch για βελτίωση της απόδοσης στο PC

Προ των πυλών η κυκλοφορία του
23 Αυγούστου 2021 11:23
Resident Evil Village - Έρχεται νέο patch για βελτίωση της απόδοσης στο PC

Η Capcom έχει ετοιμάσει μια δεύτερη ειδική ενημέρωση για την PC έκδοση του Resident Evil Village που στοχεύει να βελτιώσει περεταίρω την απόδοση του παιχνιδιού.

Το εν λόγω update είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στο Steam στις 24 Αυγούστου και επιτέλους θα λύσει ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε πολλούς παίκτες, αφού ορισμένα μοντέλα επεξεργαστών δε μπορούσαν να τρέξουν καθόλου τον τίτλο. Συγχρόνως, η Capcom έχει κάνει μικρές βελτιώσεις και σε διάφορες διεργασίες γραφικών, κάτι που ίσως να μεταφράζεται και σε καλύτερη απόδοση.

Ακολουθεί η σχετική δημοσίευση της εταιρίας στα social media.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κοινότητα των PC gamers έχει ασκήσει πολύ αυστηρή κριτική στην Capcom για την PC έκδοση του Resident Evil Village. Όπως ανακαλύφθηκε, το Denuvo DRM που ενσωμάτωσε η εταιρία στο παιχνίδι για να περιορίσει την πειρατεία, προκαλούσε σοβαρά προβλήματα απόδοσης, αποτρέποντας πολλούς παίκτες από το να απολαύσουν τον τίτλο, όπως μπορούσε υπό άλλες συνθήκες να ανταπεξέλθει το σύστημά τους. Αντιθέτως, τα πειρατικά αντίτυπα χωρίς DRM είχαν καλύτερη απόδοση.

Η Capcom ήδη κυκλοφόρησε μια ενημέρωση που έκανε αλλαγές στο DRM και το νέο αυτό patch πιθανότατα θα εξομαλύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.