Σχεδόν στα 90 εκ. το Switch - Η Nintendo είναι η No.1 κατασκευάστρια κονσολών όλων των εποχών  

Μόλις έφτασε νέο ορόσημο-μαμούθ

Σχεδόν στα 90 εκ. το Switch - Η Nintendo είναι η No.1 κατασκευάστρια κονσολών όλων των εποχών

Ο θρίαμβος για τη Nintendo και το Switch συνεχίζεται, με τις πωλήσεις της κονσόλας να φλερτάρουν με το μεγάλο ορόσημο των 90 εκατομμυρίων.

Αναλυτικότερα, μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2021, το Nintendo Switch έχει πουλήσει 89.04 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει πως από τις 31 Μαρτίου μέχρι το τέλος του πρώτου καλοκαιρινού μήνα, η Nintendo εφοδίασε τα καταστήματα παγκοσμίως με 4.45 εκατομμύρια Switch κονσόλες. Βέβαια, ο αριθμός των 89 εκατομμυρίων δεν αφορά τα συστήματα που έχουν φτάσει στα χέρια των παικτών, αφού το πραγματικό sell-through μόλις ξεπέρασε τα 85 εκατομμύρια. Επιπροσθέτως, η Nintendo σημειώνει πως οι πωλήσεις ολόκληρης της Nintendo Switch οικογένειας κονσολών μειώθηκαν κατά 21.7% σε σύγκριση με πέρυσι.

Πλέον το Switch έχει ξεπεράσει τις συνολικές πωλήσεις του PlayStation 3, αφού η Sony είχε αποστείλει στα καταστήματα 87.4 εκατομμύρια κονσόλες μέχρι την απόσυρση του συστήματος από την αγορά. Το Switch ξεπέρασε νωρίτερα φέτος και το Xbox 360, αφού το σύστημα τις Microsoft είχε 84 εκατομμύρια πωλήσεις.

Πέρα από την εξαιρετική πορεία του Switch, η Nintendo αποκάλυψε και ένα ακόμη εντυπωσιακό στατιστικό. Συγκεκριμένα, η εταιρία έχει πουλήσει  από το 1983 μέχρι σήμερα 800.84 εκατομμύρια κονσόλες. Αυτό σημαίνει πως η Nintendo είναι με τεράστια διαφορά η πιο επιτυχημένη κατασκευάστρια κονσολών όλων των εποχών. Μάλιστα, με άλλα περίπου 45 εκατομμύρια, η εταιρία θα είχε πουλήσει όσες κονσόλες έχουν πουλήσει μαζί οι Sony, Microsoft, SEGA και Atari.