Η Sony έχει εξασφαλίσει αρκετούς επεξεργαστές για να πουλήσει 22 εκατομμύρια PS5 

Δεν αγχώνεται για τον επόμενο στόχο της

Η Sony έχει εξασφαλίσει αρκετούς επεξεργαστές για να πουλήσει 22 εκατομμύρια PS5

Μπορεί το PS5 να συνεχίζει να πωλείται με περιορισμένο στοκ, αλλά φαίνεται πως η Sony έχει εξασφαλίσει αρκετές πρώτες ύλες για να φτάσει τον επόμενο εμπορικό της στόχο. Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το VGC, ο CFO Hiroki Totoki αποκάλυψε στους επενδυτές πως η εταιρία έχει αρκετά chips για να μπορέσει να πετύχει τον στόχο των 14.8 εκατομμυρίων PS5s μέσα στον οικονομικό έτος της.

Αυτό σημαίνει πως η εταιρία είναι αισιόδοξη πως στο διάστημα μεταξύ Απριλίου 2021 και Μαρτίου 2022 θα πουλήσει σχεδόν 15 εκατομμύρια PS5 και έτσι οι συνολικές πωλήσεις της κονσόλας θα φτάσουν τον επόμενο χρόνο τα 22.6 εκατομμύρια.

Αναλυτικότερα, το υψηλόβαθμο στέλεχος δήλωσε:

Η έλλειψη chips έχει επιπτώσεις σε διάφορους τομείς και με διαφορετικούς τρόπους, οπότε πήραμε κάποια μέτρα. Όσον αφορά το PS5, έχουμε θέσει τον στόχο των πόσων κονσολών θέλουμε να πουλήσουμε φέτος και έχουμε εξασφαλίσει τον όγκο των chips που είναι απαραίτητα για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Επομένως, η έλλειψη των chips δεν μας ανησυχεί.

Για την ιστορία, τον προηγούμενο μήνα ανακαλύφθηκε στην Ιαπωνία μια πρώτη ενναλακτική hardware έκδοση του PlayStation 5 Digital Edition. Ενδεχομένως, η Sony να έχει προβεί σε εσωτερικές σχεδιαστικές αλλαγές που θα τη βοηθήσουν να πετύχει το στόχο της και έτσι να δικαιολογούνται και οι πιο αισιόδοξες δηλώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον φέτος τον Μάιο, η εταιρία είχε δηλώσει πως το PS5 θα πωλείται με περιορισμένο στοκ και για το 2022. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

9 σχολιο(α)