PS5: Έρχεται σύντομα η υποστήριξη 3D ήχου και από τα ηχεία της τηλεόρασης

Μέχρι πρότινος υπήρχε υποστήριξη μόνο για ακουστικά
30 Ιουλίου 2021 15:54
PS5: Έρχεται σύντομα η υποστήριξη 3D ήχου και από τα ηχεία της τηλεόρασης

Όπως σας ενημερώσαμε, η Sony δοκιμάζει αυτή τη στιγμή τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος του PS5, επιτρέποντας στους χρήστες να επεκτείνουν τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης με την εγκατάσταση κάποιου M.2 δίσκου. Όπως έγινε τώρα γνωστό, έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο update που θα φέρει κι άλλα πολυαναμενόμενα χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, η ενημέρωση που δοκιμάζεται από τα μέλη του beta προγράμματος φέρνει και υποστήριξη για 3D Audio μέσα από τα ενσωματωμένα ηχεία της τηλεόρασης. Ο τρισδιάστατος ήχος ήταν ένα απ’ τα πιο πολυδιαφημισμένα χαρακτηριστικά της κονσόλας, ωστόσο μέχρι και σήμερα υπήρχε υποστήριξη μόνο για συγκεκριμένα ακουστικά. Πλέον που το χαρακτηριστικό επεκτείνεται, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ενσωματωμένο μικρόφωνο του DualSense για να καταγράψουν την ηχητική του δωματίου τους. Έπειτα θα υπάρχει η επιλογή για διάφορα ακουστικά προφίλ, όπως συμβαίνει και τώρα με το 3D Audio για τα ακουστικά.

Συνεχίζοντας, η ενημέρωση φέρνει και μια πολύ χρήσιμη αλλαγή για τους χρήστες που έκαναν τη μετάβαση από το PS4. Συγκεκριμένα, πλέον οι PS4 εκδόσεις των παιχνιδιών θα φαίνονται ξεχωριστά στην αρχική οθόνη και στη βιβλιοθήκη με όλους τους τίτλους, με μια διακριτική ένδειξη που θα σας υπενθυμίζει ποια πλατφόρμα αφορά το κάθε παιχνίδι σας. Αδιαμφισβήτητα η cross-gen μετάβαση δεν ήταν και η ομαλότερη εμπειρία στο PS5, οπότε αυτή η αλλαγή φιλοδοξεί να κάνει τα πράγματα κάπως πιο απλά.

Επιπροσθέτως, το Control Center έλαβε επιπλέον επιλογές παραμετροποίησης, ενώ προστέθηκε και ένα νέο Trophy Tracker χαρακτηριστικό που θα σας επιτρέπει να βλέπετε την πορείας σας μέχρι και σε 5 trophies τη φορά. Τέλος, έχει προστεθεί η επιλογή ανάλυσης για το PlayStation Now και η δυνατότητα διαχείρισης πολλαπλών friend requests τη φορά.

Για την ώρα η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας της μεγάλης αυτής ενημέρωσης για όλους τους PS5 κατόχους παραμένει άγνωστη.