Το Final Fantasy 16 ηχογραφήθηκε πρώτα στα Αγγλικά και όχι στα Ιαπωνικά 

Νέες πληροφορίες για το επερχόμενο JRPG

Το Final Fantasy 16 ηχογραφήθηκε πρώτα στα Αγγλικά και όχι στα Ιαπωνικά

Όπως φαίνεται, η Square Enix ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση με την ανάπτυξη του Final Fantasy 16. Συγκεκριμένα, η εταιρία αποκάλυψε πως τα voice overs για τα cutscenes του παιχνιδιού ηχογραφήθηκαν πρώτα σε Αγγλικά βρετανικής προφοράς. Αντιθέτως, τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς έδιναν έμφαση στην Ιαπωνική γλώσσα και έπειτα γινόταν το dub στα Αγγλικά και σε άλλες γλώσσες αντίστοιχα.

Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τον παραγωγό του παιχνιδιού, Naoki Yoshida, ο οποίος συμμετείχε σε ένα πρόσφατο ιαπωνικό διαδικτυακό σόου ονόματι Washanaga. Σύμφωνα με τη μετάφραση που επιμελήθηκε το Siliconera, o Yoshida δήλωσε πως η ομάδα ανάπτυξης εντός της Square Enix διάλεξε voice actors με βρετανική προφορά για τους χαρακτήρες του παιχνιδιού. Όσον αφορά τώρα την παραγωγή των Ιαπωνικών voice overs, ο Yoshida τόνισε πως πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα.

Παράλληλα, το υψηλόβαθμο στέλεχος αποκάλυψε πως πολλά από τα cutscenes κάνουν χρήση πλήρους facial mocap, σε αντίθεση με το Final Fantasy 7 Remake που έκανε χρήση facial animations που είχαν παραχθεί από AI και lip-syncing.

Συμπερασματικά, το Final Fantasy 16 θα έχει voice actors που μιλούν αγγλικά με επίσης αγγλικό facial mocap. Για την ώρα είναι άγνωστο αν θα υπάρξει χωριστό performance capture και για τα Ιαπωνικά voice overs ή αν η ομάδα θα καταφύγει σε κάποια πιο τυπική υλοποίηση.

To Final Fantasy 16 ανακοινώθηκε τον προηγούμενο χρόνο και αναμένεται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PlayStation 5 και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Για την ώρα δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας.

0 σχολια