Το Assassin’s Creed έχασε τον art director του – Δούλευε στη Ubisoft από το πρώτο παιχνίδι

Αποχωρεί από την εταιρία ο Raphael Lacoste
22 Ιουλίου 2021 12:30
Το Assassin’s Creed έχασε τον art director του – Δούλευε στη Ubisoft από το πρώτο παιχνίδι

Πλήγμα για τη σειρά Assassin’s Creed που μόλις έχασε από το δυναμικό της έναν βασικό art director. Ο λόγος γίνεται για τον Raphael Lacoste, ο οποίος εργαζόταν στην Ubisoft εδώ και 16 χρόνια.

Ο Lacoste έχει συνεισφέρει σημαντικά στο franchise του Assassin’s Creed, καθορίζοντας με τον τρόπο του το μοναδικό εικαστικό της. Συγκεκριμένα, το όνομα του υπάρχει στα credits οκτώ παιχνιδιών της σειράς, συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου τίτλου από το μακρινό πλέον 2007. Ο Lacoste ήταν ο art director της σειράς για δέκα περίπου χρόνια, έχοντας εργαστεί σε παιχνίδια όπως τα Assassin's Creed: Revelations, Assassin's Creed: Black Flag, Assassin's Creed: Origins και το πρόσφατο Assassin's Creed: Valhalla.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Lacoste ευχαρίστησε την κοινότητα και τους συνεργάτες του και δήλωσε έτοιμος για το επόμενο “leap of faith”. Ακολουθούν οι δημοσιεύσεις του.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του βετεράνου δημιουργού, αλλά αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν είχε κάνει ξανά διάλλειμα από τη gaming βιομηχανία, συνεισφέροντας ως concept artist σε παραγωγές του Hollywood, όπως τα Terminator Salvation, Journey to the Center of the Earth, Death Race κ.α.


Για την ιστορία, η Ubisoft αυτή τη στιγμή εργάζεται στο Assassin’s Creed Infinity. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα για τη σειρά, προς την κατεύθυνση των παιχνιδιών-υπηρεσιών, με μια συνταγή επηρεασμένη από τα GTA Online και Fortnite. Στόχος της γαλλικής εταιρίας είναι η δημιουργία μιας online πλατφόρμας που θα εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, με το επόμενο παιχνίδι της σειράς να έχει γιγαντιαία κλίμακα.

Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.