Γονάτισαν οι servers του Final Fantasy 14 από τον κόσμο – Παίρνει θέση η Square

Η εταιρία ευελπιστεί να διορθώσει την κατάσταση σύντομα
21 Ιουλίου 2021 12:17
Γονάτισαν οι servers του Final Fantasy 14 από τον κόσμο – Παίρνει θέση η Square

Όπως σας ενημερώσαμε, τον τελευταίο καιρό μέρος της κοινότητας του WoW μεταναστεύει στο Final Fantasy 14, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να καταγράφει ρεκόρ παικτών. Το MMO της Square Enix έχει προσελκύσει τόσο κόσμο που οι servers του ξεκίνησαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του Ιουλίου το παιχνίδι είχε σπάσει ρεκόρ του στο Steam, με 47,542 ταυτόχρονα συνδεδεμένους παίκτες. Ο πήχης τώρα ανέβηκε αξιοσημείωτα, αφού στις 18 Ιουλίου συνδέθηκαν ταυτόχρονα 67,148 παίκτες.

Κάπως έτσι ξεκίνησαν, λοιπόν, και τα προβλήματα με τους servers, με τη Square Enix να βάζει τους παίκτες σε ουρές αναμονής για να μπορέσει να διαχειριστεί το φόρτο. Ο παραγωγός και director του παιχνιδιού, Naoki Yoshida, τοποθετήθηκε επίσημα επί του θέματος, τονίζοντας πως η δραματική αύξηση της δημοφιλιάς του παιχνιδιού ήταν «αναπάντεχη και ιλιγγιώδης».

Αναλυτικότερα, ο Yoshida τόνισε ότι εξαιτίας της δραματικής αυτής αύξησης, η Square εξετάζει εκ νέου τα πλάνα που είχε ανακοινώσει προηγουμένως για αύξηση της χωρητικότητας των servers της, με επέκταση των data centers της. Η εταιρία καταβάλει προσπάθειες για να δει αν είναι εφικτό να επιταχύνει τα πλάνα αυτά. Ωστόσο, η παγκόσμια έλλειψη chips και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας κάνουν τα πράγματα δυσκολότερα, όπως σημειώνει ο Yoshida. Παρ’ όλα αυτά, στόχος της Square είναι να βελτιώσει την κατάσταση και να πετύχει το στόχο αυτό όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Μέχρι τότε, η ομάδα θα συνεχίσει να αυξάνει τα login caps στους World Servers όπου είναι δυνατόν, αν και ο Yoshida παραδέχεται ότι η πρόσφατη αύξηση στους servers της Βόρειας Αμερικής δεν ήταν αρκετή για να χειριστεί ομαλά τον αριθμό των παικτών που ήθελαν να παίξουν αυτό το Σαββατοκύριακο. Συγχρόνως, ο producer του παιχνιδιού ζητά "ταπεινά" δύο πράγματα από τους βετεράνους παίκτες για να διασφαλίσει ότι οι νέοι είναι σε θέση να δημιουργήσουν χαρακτήρες όταν ξεκινούν το παιχνίδι. Συγκεκριμένα, ζήτησε από την κοινότητα να αποσυνδέει τους χαρακτήρες που είναι αδρανείς και να αποφεύγει τη δημιουργία νέων χαρακτήρων σε στιγμές που οι servers είναι γεμάτοι.

Τέλος, η ομάδα θα ενσωματώσει εκτάκτως και ένα automatic logout χαρακτηριστικό με το επερχόμενο patch 5.58, φιλοδοξώντας αυτό να βοηθήσει κάπως την κατάσταση. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ανακοίνωση που ανάρτησε η Square.