Η κινεζική Tencent θα εξαγοράσει την Sumo των Sackboy και Crackdown 

Συνεχίζεται το σερί

Η κινεζική Tencent θα εξαγοράσει την Sumo των Sackboy και Crackdown

Όπως μεταφέρει το GamesIndustry.biz, η κινεζική Tencent θα συνεχίσει το τεράστιο σερί εξαγορών της με την Sumo Digital. Πρόκειται για μια εταιρία από το Ηνωμένο Βασίλειο που έχει συνεργαστεί με τεράστια ονόματα του χώρου, όπως το PlayStation, το Xbox και η SEGA, κυκλοφορώντας τίτλους όπως τα Sackboy: A Big Adventure, Crackdown 3 και Team Sonic Racing.

Αν η συμφωνία ολοκληρωθεί επιτυχώς, η Tencent θα δαπανήσει 1.27 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της Sumo, με αποτέλεσμα αύξηση κατά 43% για κάθε μετοχή. Προηγουμένως ο κινεζικός κολοσσός είχε στην κατοχή του το 8.75% της Sumo.

Για την ιστορία, η Sumo Digital απασχολεί περισσότερους από 700 developers και απαρτίζεται από στούντιο σε πέντε διαφορετικές περιοχές της Αγγλίας. Συγχρόνως, η Sumo έχει στην κατοχή της και άλλα πέντε στούντιο, τα Lab42, Red Kite Games, Sumo India, The Chinese Room και PixelAnt Games. Μάλιστα, το όνομα της Sumo υπάρχει και στα credits πολλών αξιοσημείωτων κυκλοφοριών στα οποία έχει συνεισφέρει σε βοηθητικό ρόλο, όπως τα Hitman 2, Forza Horizon 2 κ.α.

Με αφορμή την εν λόγω ανακοίνωση, ο επικεφαλής της Sumo, Carl Cavers, δήλωσε:

Η ευκαιρία να συνεργαστούμε με την Tencent είναι μια που δε θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε. Θα φέρει μια άλλη διάσταση στη Sumo, δημιουργώντας ευκαιρίες για εμάς να αφήσουμε πραγματικά το στίγμα μας σε αυτή την εκπληκτική βιομηχανία, με τρόπους που προηγουμένως ήταν απρόσιτοι.

Για την ιστορία, η Tencent είναι η πιο κερδοφόρα εταιρία της gaming βιομηχανίας, έχοντας εξ ολοκλήρου την ιδιοκτησία της Riot Games του League of Legends, της Leyou (μητρική των Digital Extremes, Splash Damage και άλλων στούντιο), σημαντικό μερίδιο στην Epic Games, στην Supercell των mobile παιχνιδιών Clash of Clans και Clash Royale, καθώς και σε αμέτρητες ακόμη gaming εταιρίες και ομάδες ανάπτυξης.

Μάλιστα, η εταιρία πρόσφατα απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο από το στούντιο των Don’t Starve και Mark of the Ninjaμερίδιο από το στούντιο του Life is Strange, μερίδιο της Bohemia των ArmΑ και DayZ, καθώς και πλειοψηφικό μερίδιο από το στούντιο του Spec Ops: The Line.

2 σχολιο(α)