Επίσημη δήλωση Nintendo – «Δεν ετοιμάζουμε άλλο Switch μοντέλο»

Ενώ τα περιθώρια κέρδους είναι τα ίδια
19 Ιουλίου 2021 14:18
Επίσημη δήλωση Nintendo – «Δεν ετοιμάζουμε άλλο Switch μοντέλο»

Παρόλο που η Nintendo ανακοίνωσε πρόσφατα το Switch OLED, οι φήμες για κάποιο αναβαθμισμένο Nintendo Switch Pro δεν έχουν σταματήσει. Η ιαπωνική εταιρία αποφάσισε, λοιπόν, να τοποθετηθεί δημόσια και να ξεκαθαρίσει μια και καλή το τοπίο.

Όλα ξεκίνησαν από το πρόσφατο ρεπορτάζ του Bloomberg, το οποίο ανέφερε πως η υψηλότερη τιμή του OLED μοντέλου δίνει στη Nintendo μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους σε σύγκριση με τον αρχικό Switch. Συγκεκριμένα, το έμπιστο μέσο, το οποίο ήταν βασική πηγή πληροφορίων για το OLED μοντέλο πριν την επίσημη ανακοίνωσή του, ανέφερε πως η Nintendo είχε περίπου $40 περισσότερο κέρδος για κάθε κονσόλα, σε σχέση με το αρχικό μοντέλο.

Λίγες ώρες μέρα, η Nintendo προέβη σε μια σπάνια -για τα δεδομένα της- κίνηση και μέσα από επίσημο κανάλι επικοινωνίας της στο Twitter δήλωσε:

Ένα ειδησεογραφικό ρεπορτάζ στις 15 Ιουλίου του 2021 ισχυρίστηκε ότι το περιθώριο κέρδους του Nintendo Switch (OLED μοντέλο) θα αυξηθεί σε σύγκριση με το Nintendo Switch. Για να διασφαλίσουμε τη σωστή κατανόηση μεταξύ των επενδυτών και των πελατών μας, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η αναφορά αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Θέλουμε επίσης να διευκρινίσουμε ότι μόλις ανακοινώσαμε ότι το Nintendo Switch (OLED μοντέλο) θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2021 και δεν έχουμε σχέδια για την κυκλοφορία οποιουδήποτε άλλου μοντέλου αυτή τη στιγμή.

Ακολουθούν οι σχετικές δημοσιεύσεις της εταιρίας: