Battlefield 2042: Θα έχει cross-play αλλά μένει πίσω η παλιά γενιά κονσολών

Επιβεβαιώθηκε από την EA
14 Ιουλίου 2021 21:55
Battlefield 2042: Θα έχει cross-play αλλά μένει πίσω η παλιά γενιά κονσολών

Μόλις έγινε γνωστό ότι το επερχόμενο Battlefield 2042 θα υποστηρίζει cross-play ανάμεσα σε κονσόλες και PC. Ωστόσο, αυτό θα αφορά μόνο τα PS5 και Xbox Series X|S και όχι τα PS4 και Xbox One. Παρ’ όλα αυτά, όμως, αν έχετε παλιάς γενιάς κονσόλα θα μπορείτε να παίξετε το νέο τίτλο αναμεταξύ σας.

Τα ψιλά γράμματα του cross-play

Βέβαια, αν παίζετε σε κονσόλα νέα γενιάς ή και στο PC θα σας δίνεται η επιλογή να βγείτε από τα μικτά lobbies (δηλαδή PC/κονσόλες) και να παίξετε ξεχωριστά. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, οι εκδόσεις των PS4 και Xbox One υποστηρίζουν έως και 64 παίκτες, ενώ στα PC, PS5 και Xbox Series X|S μέχρι 128, γι’ αυτό το λόγο το cross-play δεν μπορεί να γίνει εφικτό με όλες τις διαθέσιμες κονσόλες.

Η EA επισήμανε ότι όπου και αν αγοράσετε το παιχνίδι η εμπειρία θα είναι σχεδόν ίδια, αφού και η παλιά γενιά κονσολών θα υποστηρίζει dynamic weather και περιβαλλοντικούς κινδύνους, σε πιο ήπια μορφή όμως λόγω των δυνάμεών τους. Το Battlefield 2042 θα διαθέτει cross-progression σε όλες τις πλατφόρμες, καθώς και "cross-commerce" - που σημαίνει ότι οι αγορές σας στο PlayStation θα είναι επίσης προσβάσιμες σε υπολογιστή ή Xbox, για παράδειγμα.

Το Battlefield 2042 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου (ή στις 15 Οκτωβρίου με τις εκδόσεις που προσφέρουν Early Access) για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC.