Το PS5 είναι με διαφορά πρώτο σε πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2021

Νέα στατιστικά
07 Ιουλίου 2021 13:41
Το PS5 είναι με διαφορά πρώτο σε πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2021

Έχουμε διανύσει αισίως το πρώτο μισό του 2021 και έτσι τώρα ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας μερικά νέα ενδιαφέροντα στατιστικά για την πορεία των κονσολών νέας γενιάς στην αγορά. Συγκεκριμένα, τα PS5 και Xbox Series X|S έκαναν το ντεμπούτο τους πέρυσι το Νοέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι το 2021 είναι πρακτικά η πρώτη τους ολοκληρωμένη χρονιά στην αγορά.

Μέχρι στιγμής μέσα στο 2021, λοιπόν, έχουν πουληθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο περισσότερες από μισό εκατομμύριο κονσόλες. Η πλειοψηφία αυτών αφορά το σύστημα νέας γενιάς της Sony. Συγκεκριμένα, το PS5 είναι ο κυρίαρχος της αγοράς, αφού έχει πουλήσει περισσότερο από κάθε άλλη κονσόλα μέχρι στιγμής εντός του 2021 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη δεύτερη θέση για το πρώτο εξάμηνο του 2021 ακολουθεί το Nintendo Switch, πάντα όσον αφορά την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην τρίτη θέση με πολύ μικρή διαφορά βρίσκονται τα Xbox Series X και Xbox Series S.

Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τον Christopher Dring, αρχισυντάκτη του γνωστού μέσου της βιομηχανίας GamesIndustry.biz.

Σίγουρα η περιορισμένη διαθεσιμότητα που επιβαρύνει ειδικότερα τα συστήματα νέα γενιάς αλλοιώνει τα αποτελέσματα και ενδεχομένως να είχαν πουληθεί ακόμη περισσότερες κονσόλες απ’ όλες τις εταιρίες. Ωστόσο, ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες έχουμε αύξηση 25% των συνδυαστικών πωλήσεων κονσολών σε σχέση με πέρυσι.

Πάντα, όμως, οι περισσότερες πωλήσεις κονσολών σημειώνονται στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, οπότε σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαμορφωθούν οι πωλήσεις στο δεύτερο μισό της χρονιάς, το οποίο φέρνει και νέο hardware, όπως το Nintendo Switch (OLED μοντέλο).