Τα Joy-Con του Nintendo Switch OLED είναι ολόιδια με το τωρινό μοντέλο

Συμβατά όλα τα Docks με όλες τις κονσόλες
07 Ιουλίου 2021 11:35
Τα Joy-Con του Nintendo Switch OLED είναι ολόιδια με το τωρινό μοντέλο

Πριν μερικές ώρες η Nintendo έβαλε τέλος στη φημολογία, ανακοινώνοντας το Nintendo Switch OLED. Η συγκεκριμένα κονσόλα φέρνει μικρές αλλαγές σε σχέση με το υπάρχων μοντέλο, με την πιο αξιοσημείωτη να είναι η μεγαλύτερη OLED οθόνη.

Το μεγαλύτερο μέγεθος της οθόνης όμως έχει ως αποτέλεσμα και ο βασικός κορμός της κονσόλας να είναι κάπως μεγαλύτερος, κάτι που έκανε τους ενδιαφερομένους να αναρωτιούνται αν και τα Joy-Con χειριστήρια του νέου μοντέλου είναι διαφορετικά. Η Nintendo ήρθε να δώσει την απάντηση μέσα από ένα σύντομο FAQ που δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της. Συγκεκριμένα, αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά:

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα Joy-Con controllers που έχω ήδη με το Nintendo Switch (OLED μοντέλο);

Ναι. Τα Joy-Con controllers που περιλαμβάνονται με το Nintendo Switch (OLED μοντέλο) είναι τα ίδια με τα χειριστήρια που είναι ήδη διαθέσιμα.

Με τον ίδιο τρόπο μάθαμε πως όλα τα docks θα είναι συμβατά με όλες τις Switch κονσόλες (προφανώς εξαιρείται το Lite). Επομένως, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το νέο Dock με τη LAN θύρα στο τωρινό σας Switch μπορείτε να το κάνετε, ενώ αν έχετε ήδη κάποιο Switch μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το dock του για το νέο OLED μοντέλο.

Τέλος, το FAQ σημειώνει πως οι μοναδικές ασυμβατότητες που μπορεί να προκύψουν αφορούν το Nintendo Labo. Κάποια Toy-Con αξεσουάρ ενδεχομένως να μην είναι συμβατά εξαιτίας του μεγαλύτερου μεγέθους της κονσόλας.