Αλλάζει στρατηγική η Atari – Θα απομακρυνθεί απ' τα free to play και τα κινητά

Νέα κατεύθυνση για την ιστορική gaming εταιρία
06 Ιουλίου 2021 15:12
Αλλάζει στρατηγική η Atari – Θα απομακρυνθεί απ' τα free to play και τα κινητά

Το gaming τμήμα της Atari ανακοίνωσε πως πρόκειται να αλλάξει σημαντικά τη στρατηγική του. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία θα απομακρυνθεί από τα free-to-play παιχνίδια και τους τίτλους για mobile συσκευές, στα οποία εστίαζε τις προσπάθειές της τα τελευταία χρόνια. Αντ’ αυτού, η Atari θα στρέψει πλέον το ενδιαφέρον της στους premium τίτλους για υπολογιστές και κονσόλες.

Μια από τις συνέπειες αυτής της αλλαγής είναι η απόσυρση ή η πώληση σε άλλες εταιρίες πέντε free-to-play τίτλων της. Τα πέντε αυτά παιχνίδια είναι τα εξής: RollerCoaster Tycoon Stories, Crystal Castles, Castles & Catapults, Ninja Golf και Atari Combat: Tank Fury. Τα επιτυχημένα παιχνίδια που έχουν πιστή βάση χρηστών δε θα επηρεαστούν σύμφωνα με την Atari.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Atari σκοπεύει να βασιστεί στον κατάλογο των 200 παιχνιδιών της για να χτίσει ένα ισχυρό lineup premium τίτλων για όλες τις πλατφόρμες. Τα πρώτα από αυτά τα παιχνίδια βρίσκονται ήδη υπό ανάπτυξη. Μάλιστα, η εταιρία επισήμανε πως η νέα αυτή στρατηγική θα ευνοήσει μακροπρόθεσμα τη νέα της κονσόλα, το Atari VCS.

Τέλος, η Atari σκοπεύει να σταματήσει την Casino επιχείρησή της στην Αφρική, ενώ το τμήμα της που ασχολείται με την παραγωγή τηλεοπτικών σειρών θα επικεντρωθεί πλέον στις licensing συμφωνίες με άλλα στούντιο και όχι σε σειρές που παράγει η ίδια η Atari.

Tags: