Το Final Fantasy 14 έσπασε ρεκόρ παικτών στο Steam… χάρη στο WoW

Συνεχίζει ακάθεκτο το MMO της Square Enix
05 Ιουλίου 2021 13:21
Το Final Fantasy 14 έσπασε ρεκόρ παικτών στο Steam… χάρη στο WoW

Μπορεί να έχει περάσει περίπου μια δεκαετία από την αρχική κυκλοφορία του Final Fantasy 14, ωστόσο ο τίτλος της Square Enix συνεχίζει να τα πηγαίνει περίφημα το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, το MMO έσπασε το ρεκόρ του στο Steam, με 47,542 ταυτόχρονα συνδεδεμένους παίκτες το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Μέχρι τώρα το ρεκόρ ήταν οι 41,200 παίκτες, το οποίο είχε επιτευχθεί τον Ιούνιο του 2020 χάρη στην κυκλοφορία του Shadowbringers expansion.

Τι συνέβη όμως τώρα και το παιχνίδι έσπασε ρεκόρ; Ο ρόλος του WoW

Το επόμενο μεγάλο πακέτο επέκτασης του παιχνιδιού είναι το Endwalker που θα καταφθάσει το Νοέμβριο. Οπότε, η δραματική αυτή αύξηση παικτών και το ρεκόρ μπορούν να αποδοθούν αλλού και όχι σε νέο περιεχόμενο της ίδιας της Square Enix.

Αναλυτικότερα, η κοινότητα του World of Warcraft δεν είναι ικανοποιημένη τελευταία, με αποκορύφωμα τον δημοφιλή streamer Asmongold, ο οποίος αποφάσισε να αφήσει το παιχνίδι της Blizzard. Μάλιστα, το ρεκόρ του Final Fantasy 14 επιτεύχθηκε ακριβώς μια ημέρα μετά το πρώτο stream του Asmongold. Ομοίως και ο γνωστός streamer CohhCarnage ξεκίνησε να ασχολείται με το MMO της Square, δηλώνοντας απογοητευμένος με την αναμονή 218 ημερών για το Chains of Domination update του WoW.

Μαζί με αυτούς τους δημιουργούς περιεχόμενου και streamers πολλοί παίκτες έχουν “αποδημήσει” από το WoW και το μεγάλο ερώτημα πλέον για την Blizzard είναι αν θα καταφέρει να τους κερδίσει με το επόμενο μεγάλο update/expansion.