Τεράστιες εταιρίες προσπάθησαν να αγοράσουν την Housemarque πριν το PlayStation

Νέες δηλώσεις
05 Ιουλίου 2021 09:31
Τεράστιες εταιρίες προσπάθησαν να αγοράσουν την Housemarque πριν το PlayStation

Πριν μερικές ημέρες, το PlayStation ανακοίνωσε την εξαγορά της Housemarque. Πρόκειται για την ομάδα ανάπτυξης της πρόσφατης αποκλειστικότητας του PS5, Returnal, η οποία στο παρελθόν του μας είχε χαρίσει διάφορα ακόμη επιτυχημένα παιχνίδια, όπως τα Super Stardust HD, Dead Nation, Alienation, Resogun κ.α.

Τώρα περισσότερες παρασκηνιακές πληροφορίες σχετικά με την εξαγορά ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, οι ιδρυτές της Φιλανδικής ομάδας, Ilari Kuittinen και Mikael Haveri, μίλησαν σε διάφορα εγχώρια μέσα, αποκαλύπτοντας πως πολλές τεράστιες εταιρίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να εξαγοράσουν το στούντιο.

Συγκεκριμένα, ο Kuittinen δήλωσε:

Μας προσέγγισαν οι συνήθεις ύποπτοι. Μεγάλοι παίκτες του χώρου από την Κίνα, τη Σουηδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρέπει να πω πως ήταν μια πολύ ασυνήθιστη άνοιξη για εμάς και το γεγονός πως υπήρχε ανταγωνισμός για την απόκτησή μας, μου μοιάζει λίγο σουρεαλιστικό.

Στη συνέχεια, ο Haveri πρόσθεσε:

Αυτή η συμφωνία μας δίνει οικονομική ελευθερία για να εξελίξουμε την εταιρία σε ένα από τα καλύτερα gaming στούντιο στον κόσμο. Μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε νέες gaming εμπειρίες που είναι ακόμη μεγαλύτερες και πιο φιλόδοξες.

Οι εταιρίες στις οποίες αναφέρεται ο Kuittinen είναι πιθανότατα η Tencent από την Κίνα, το Embracer Group από την Σουηδία και από την Αμερική ενδεχομένως η Microsoft ή η EA. Όλες αυτές οι εταιρίες έχουν πραγματοποιήσει τεράστια σερί εξαγορών δισεκατομμυρίων το τελευταίο διάστημα και δε φαίνεται πως έχουν πρόθεση να σταματήσουν.

Ωστόσο, το στούντιο αποφάσισε να συνεχίσει τη μακροχρόνια συνεργασία του με τη Sony, η οποία είχε ξεκινήσει πριν 15 χρόνια από τη γενιά του PS3.