Η Nintendo αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερες mini κονσόλες

Νέες δηλώσεις
02 Ιουλίου 2021 19:39
Η Nintendo αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερες mini κονσόλες

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης γενικής συνέλευσης των μετόχων της, η Nintendo ερωτήθηκε αν οι mini κονσόλες της μπορούν να αποτελέσουν έναν νέο τρόπο για να μπορέσουν οι γονείς που δε παίζουν πλέον παιχνίδια να έρθουν ξανά σε επαφή με τα IPs της.

Στο ερώτημα αυτό απάντησε ο Πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για περισσότερες mini κονσόλες από την εταιρία στο μέλλον. Συγκεκριμένα, επισήμανε:

Πάντα θέλουμε άνθρωποι όλων των ηλικιών να παίζουν με τα προϊόντα μας, από παιδιά έως ενήλικες. Στην πραγματικότητα, όντας στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών για πολλά χρόνια, πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πολύ ευρύ φάσμα γενεών που έχει υιοθετήσει τις κονσόλες της Nintendo.

Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε τη δυνατότητα προσφοράς κλασικού περιεχομένου, όπως με τις σειρές NES και Super NES Classic Mini, καθώς και τις online υπηρεσίες μας, ως τρόπους επικοινωνίας της ελκυστικότητας των προϊόντων μας σε διαφορετικές γενιές.

Για την ιστορία, το Nintendo Classic Mini: NES έκανε το ντεμπούτο του το Νοέμβριο του 2016 και το στοκ του εξαφανίστηκε αστραπιαία. Η κονσόλα αποσύρθηκε από την αγορά τον Απρίλιο του 2017 και έδωσε τη θέση της στο Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System που έκανε το ντεμπούτο του το Σεπτέμβριο του 2017. Το καλοκαίρι του 2018 και τα δύο συστήματα επέστρεψαν στα ράφια για άλλους έξι μήνες.

Tags: