Το Forza Horizon 5 χρησιμοποιεί 75TB φωτογραφιών 12K ανάλυσης μόνο για τους ουρανούς του

Η Playground μιλά για τα φωτορεαλιστικά γραφικά του παιχνιδιού
01 Ιουλίου 2021 11:39
Το Forza Horizon 5 χρησιμοποιεί 75TB φωτογραφιών 12K ανάλυσης μόνο για τους ουρανούς του

Το Forza Horizon 5 είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα παιχνίδια που είδαμε στην πρόσφατη E3 2021,  κερδίζοντας μάλιστα και το βραβείο για το πιο αναμενόμενο παιχνίδι της έκθεσης, μεταξύ άλλων χάρη στον κοφτερό τεχνικό του τομέα. Τώρα, η ομάδα ανάπτυξης Playground Games έδωσε στη δημοσιότητα το δεύτερο επεισόδιο της σειράς Forza Horizon 5: Let’s ¡Go!, στο οποίο εξηγεί πως δημιουργηθήκαν οι φωτορεαλιστικοί ουρανοί και τα καιρικά φαινόμενα του παιχνιδιού.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η ομάδα ταξίδεψε στο Μεξικό με μια βελτιωμένη εκδοχή του συστήματος καμερών της, σε σχέση με αυτό που είχε χρησιμοποιήσει για την Αυστραλία και την Αγγλία των δύο προηγούμενων παιχνιδιών. Το εν λόγω camera rig απαρτίζεται από τρείς υψηλής ανάλυσης κάμερες που τραβούν συγχρόνως φωτογραφίες. Στη συνέχεια το υλικό συνδυάζεται και δημιουργείται μια τελική εικόνα 12K ανάλυσης!

Η Playground φωτογράφιζε τους ουρανούς του Μεξικό κάθε 30 δευτερόλεπτα για πάνω από 4000 ώρες. Συνολικά το στούντιο τράβηξε πάνω από 75TB φωτογραφικού υλικού, και το πρόβλημα της ήταν πλέον ότι δε μπορούσε να αποστείλει το περιεχόμενο με κανονικό upload πίσω στις εγκαταστάσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έτσι, η ομάδα πακέταρε παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους με τα 75TB δεδομένων και τους έστειλε στη συνέχεια πίσω στην Αγγλία.

Σε σχέση με το Forza Horizon 4 που είχε περίπου 300 presets για τους ουρανούς, το Forza Horizon 5 έχει πάνω από 2000.

Περνώντας τώρα στα καιρικά φαινόμενα, το Forza Horizon 5 θα φέρει ξανά εποχές, ωστόσο αυτές θα συνδυάζονται με το νέο σύστημα των τοπικών παραλογών. Ο καιρός στο Forza Horizon 5 θα εξαρτάται από την τοποθεσία. Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε στην έρημο μπορεί να ρίχνει απλά μερικές ψιχάλες βροχής, ενώ στη συνέχεια, αν οδηγήσετε στη ζούγκλα μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με μια καταρρακτώδης βροχόπτωση. Μάλιστα, πλέον υπάρχουν και δύο νέα φαινόμενα που θα συναντήσουν οι παίκτες: οι μεγάλες αμμοθύελλες και οι τροπικές καταιγίδες. Και τα δύο φαινόμενα δε θα συμβαίνουν απλά, αλλά αντιθέτως θα μπορείτε να τα δείτε από μακριά και να επιλέξετε αν θέλετε να οδηγήσετε μέσα τους ή να τα αποφύγετε.

Το Forza Horizon 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για τα Xbox One, Xbox Series X|S και PC στις 9 Νοεμβρίου.