Μπορεί επιτέλους το Cyberpunk 2077 να τρέξει στο PS4; Το Digital Foundry ερευνά

Ποια είναι η κατάσταση του παιχνιδιού σήμερα
26 Ιουνίου 2021 12:25
Μπορεί επιτέλους το Cyberpunk 2077 να τρέξει στο PS4; Το Digital Foundry ερευνά

Όπως σας ενημερώσαμε, το Cyberpunk 2077 είναι πλέον ξανά διαθέσιμο για αγορά και στο PlayStation Store. Ο τίτλος αρχικά είχε κυκλοφορήσει στις 10 Δεκεμβρίου του 2020, ωστόσο τα τεράστια τεχνικά του προβλήματα (που πάνω-κάτω συνοψίζει η εικόνα που συνοδεύει το άρθρο) οδήγησαν στην απόσυρση του παιχνιδιού από το ψηφιακό κατάστημα του PS4 και του PS5.

Έξι μήνες και αρκετά patches μετά, το Cyberpunk 2077 βρίσκεται στην έκδοση 1.23. Eίναι, όμως, έτοιμο για να επιστρέψει στο PlayStation Store; Απάντηση σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει το Digital Foundry, το οποίο βάζει για άλλη μια φορά τον τεχνικό τομέα του παιχνιδιού κάτω από το μικροσκόπιο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εμπειρία στο απλό PS4 είναι κάπως βελτιωμένη, αλλά ακόμη δεν είναι καλή. Συγκεκριμένα, το Cyberpunk 2077 εξακολουθεί να έχει προβλήματα με το streaming των assets και έντονο pop-in. Έτσι, παρόλο που σε περιπτώσεις το framerate είναι βελτιωμένο μέχρι και κατά 3 με 6 frames, ακόμη υπάρχουν έντονα σκαμπανεβάσματα εξαιτίας του data streaming. Θετικό είναι ωστόσο πως το παιχνίδι πλέον δεν κάνει crash τόσο συχνά, μιας και η κατάσταση ήταν απελπιστική όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει.

Όσον αφορά το PS4 Pro, το παιχνίδι ήδη έτρεχε κάπως πιο ικανοποιητικά και με τις τελευταίες ενημερώσεις η κατάσταση έχει βελτιωθεί και εκεί ελαφρώς. Στο PS5 δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες αλλαγές, αφού οι προσπάθειες της CD Projekt φαίνεται πως εστιάζουν στις εκδόσεις των παλιότερων συστημάτων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις αναφορές δεκάδων χρηστών, οι δρόμοι της Night City μοιάζουν να έχουν αδειάσει κάπως μετά τα τελευταία patches στο PS4.

Ακολουθεί το αναλυτικό βίντεο του Digital Foundry για περισσότερα.