Η Tencent συνεχίζει το σερί και αγοράζει μερίδιο από το στούντιο του Spec Ops: The Line

Πλέον της ανήκει μέρος της γερμανικής Yager
24 Ιουνίου 2021 11:42
Η Tencent συνεχίζει το σερί και αγοράζει μερίδιο από το στούντιο του Spec Ops: The Line

Ο κινεζικός gaming κολοσσός Tencent συνεχίζει τις επενδύσεις και τις εξαγορές, αποκτώντας αυτή τη φορά πλειοψηφικό μερίδιο της Yager. Πρόκειται για το στούντιο που εργάζεται αυτή τη στιγμή στο battle royale παιχνίδι The Cycle, ενώ είναι ευρέως γνωστό για το Spec Ops: The Line που μας είχε χαρίσει το 2012.

Η Tencent είχε ξεκινήσει να επενδύει στην Yager στις αρχές του 2020, με ένα μικρό ποσοστό που της έδωσε θέση στο διοικητικό συμβούλιο. Η επένδυση αυτή στο γερμανικό στούντιο δεν έμεινε εκεί όμως, αφού πλέον η Tencent κατέχει το πλειοψηφικό μερίδιο.

Ο Timo Ullmann της Yager μίλησε στο γερμανικό gameswirtschaft.de σχετικά με την εξέλιξη αυτή, επισημαίνοντας πως η επένδυση της Tencent θα επιτρέψει στην ομάδα να διατηρήσει όλο της το προσωπικό, παρά τις επιπλοκές στην ανάπτυξη των υπόλοιπων projects της. Στην ίδια συνέντευξη ο Ullmann επισήμανε πως το The Cycle πρόκειται να επανακυκλοφορήσει σύντομα.

Για την ιστορία, η Tencent είναι η πιο κερδοφόρα εταιρία της gaming βιομηχανίας, έχοντας εξ ολοκλήρου την ιδιοκτησία της Riot Games του League of Legends, της Leyou (μητρική των Digital Extremes, Splash Damage και άλλων στούντιο), σημαντικό μερίδιο στην Epic Games, στην Supercell των mobile παιχνιδιών Clash of Clans και Clash Royale, καθώς και σε αμέτρητες ακόμη gaming εταιρίες και ομάδες ανάπτυξης.

Μάλιστα, η εταιρία πρόσφατα απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο από το στούντιο των Don’t Starve και Mark of the Ninja, μερίδιο από το στούντιο του Life is Strange, καθώς και μερίδιο της Bohemia των ArmΑ και DayZ.