Το Call of Duty: Warzone αποκτά 120FPS και στο PS5, αλλά…

Οι παίκτες πρέπει να κάνουν έναν συμβιβασμό
19 Ιουνίου 2021 12:43
Το Call of Duty: Warzone αποκτά 120FPS και στο PS5, αλλά…

Το Call of Duty: Warzone ήταν ένας από τους τίτλους που έτρεχαν με 120FPS στην επόμενης γενιάς κονσόλα της Microsoft, αλλά όχι στο PlayStation 5.

Αυτό έρχεται να αλλάξει τώρα για το δημοφιλές battle royale της Activision, το οποίο έλαβε μια νέα ενημέρωση στο PS4 που ενεργοποιεί την επιλογή των 120FPS στο PS5 μέσω backwards compatibility. Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό, αλλά φαίνεται πως η Sony δούλεψε πάνω στο feedback και έγειρε παρασκηνιακά τον περιορισμό που εμπόδιζε τους developers από το να αξιοποιούν υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης στα backwards compatible παιχνίδια τους.

Στα επίσημα patch notes, η ομάδα ανάπτυξης Raven Software επισημαίνει πως χρειάζεται HDMI 2.1 για την υποστήριξη των 120Hz. Ωστόσο, το Digital Foundry επιβεβαιώνει πως το παιχνίδι μπορεί να τρέξει και σε 1080p120 σε HDMI 2.0 οθόνες/τηλεοράσεις. Υπάρχει όμως ένας συμβιβασμός που πρέπει να κάνουν οι παίκτες. Για να παίξουν τον τίτλο με 120FPS στο PS5 τους θα πρέπει να απενεργοποιήσουν εντελώς το HDR μέσα από το λειτουργικό σύστημα της κονσόλας. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό δεν είναι ακόμη γνωστός.

Για την ιστορία, το Call of Duty: Warzone υποστήριζε 120FPS στο Xbox Series X από το Νοέμβριο. Κάτι αντίστοιχο έχουμε δει να συμβαίνει με το Mass Effect Legendary Edition, το Overwatch, τo Rocket League και άλλα παιχνίδια που έχουν 120FPS mode στο Xbox Series X, αλλά όχι στο PS5.

 Επομένως, σίγουρα αυτή είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για τους κατόχους PS5 με σύγχρονες τηλεοράσεις, αφού αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε περισσότερα PS4 παιχνίδια να αναβαθμίζονται με 120FPS στη next-gen κονσόλα της Sony.