Το αφεντικό του PlayStation δε μισεί τα παλιά παιχνίδια – Νέες δηλώσεις

Διευκρινίζει την αμφιλεγόμενη τοποθέτησή του
12 Ιουνίου 2021 18:40
Το αφεντικό του PlayStation δε μισεί τα παλιά παιχνίδια – Νέες δηλώσεις

Το 2017, ο CEO του PlayStation, Jim Ryan, είχε κάνει μια από τις πιο πολυσυζητημένες δηλώσεις του. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Time, είχε αναφέρει:

Ήμουν σε ένα Gran Turismo event πρόσφατα και εκεί είχαν PS1, PS2, PS3 και PS4 παιχνίδια. Και οι τίτλοι του PS1 και του PS2 έδειχναν αρχαίοι. Γιατί μπορεί να θέλει κάποιος να το παίξει αυτό;

Η τοποθέτηση αυτή του υψηλόβαθμου στελέχους είχε αποτελέσει αντικείμενο κριτικής τότε και ακόμη και σήμερα συζητιέται. Έτσι, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, ο επικεφαλής του gaming τμήματος της Sony ήρθε να ξεκαθαρίσει τη θέση του, μιλώντας στο Axios Gaming newsletter του δημοσιογράφου Stephen Totilo.

Συγκεκριμένα, επισήμανε:

Το σημείο που προσπαθούσα να επισημάνω — προφανώς όχι πολύ εύστοχα — ήταν πόσο όμορφη φαινόταν η PS4 έκδοση και πόσο είχε εξελιχθεί η σειρά. Σε καμία περίπτωση δε προσπαθούσα να δείξω ασέβεια στην κληρονομιά μας.

Υποθέτω ότι το μεγάλο μου μάθημα απ’ όλα αυτά είναι ότι όταν ο Kazunori Yamauchi αποκαλύψει το επόμενο "Gran Turismo" δίπλα-δίπλα με παιχνίδια από το παρελθόν, θα κρατήσω το στόμα μου κλειστό.

Για την ιστορία, η Sony έχει δεχθεί κριτική για την υποστήριξη των παλιότερων παιχνιδιών της τον τελευταίο καιρό. Συγκεκριμένα, το PS5 υποστηρίζει μόνο παιχνίδια του PlayStation 4 και μόλις επιλεγμένα παιχνίδια προηγούμενων γενιών μέσω της streaming υπηρεσίας PSNow που δεν είναι διαθέσιμη σε χώρες όπως η Ελλάδα. Παράλληλα, πρόσφατα η εταιρία προσπάθησε να κλείσει το ηλεκτρονικό κατάστημα του PS3, του PS Vita και του PSP, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους παίκτες.