Η CD Projekt παραδέχεται τη ζημιά που έκαναν οι hackers – Στη φόρα εσωτερικά της αρχεία

Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα
11 Ιουνίου 2021 20:46
Η CD Projekt παραδέχεται τη ζημιά που έκαναν οι hackers – Στη φόρα εσωτερικά της αρχεία

Ταυτόχρονα με το χθεσινό εναρκτήριο event του Summer Game Fest, η CD Projekt προέβη σε νέες επίσημες δηλώσεις σχετικά με την μεγάλη hacking επίθεση που δέχτηκε πρόσφατα. Όπως σας είχαμε ενημερώσει νωρίτερα φέτος, η πολωνική εταιρία έπεσε θύμα μιας ransomware επίθεσης και αρνήθηκε να ενδώσει στις επιθυμίες των hackers. Εν τέλει, φαίνεται πως οι επιτιθέμενοι κράτησαν το λόγο τους και σημαντικά εσωτερικά αρχεία της CD Projekt διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Μεταξύ άλλων έθεσαν σε κυκλοφορία τον source κώδικα παιχνιδιών όπως το The Witcher 3 και το Cyberpunk 2077, ενώ τα φώτα της δημοσιότητας είδε μέχρι και ένα εσωτερικό bug compilation βίντεο που είχαν φτιάξει οι ίδιοι developers του Cyberpunk. Τώρα, στη νέα της επίσημη δημοσίευση, η CD Projekt παραδέχεται τις διαστάσεις του προβλήματος και αναφέρει πως ενδέχεται να έχουν διαρρεύσει και προσωπικά δεδομένων υπαλλήλων της και συνεργατών της.

Συγκεκριμένα, η CD Projekt επισημαίνει:

Μάθαμε νέες πληροφορίες σχετικά με την παραβίαση και τώρα έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι τα εσωτερικά δεδομένα που αποκτήθηκαν παράνομα κατά τη διάρκεια της επίθεσης κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο.

Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε το ακριβές περιεχόμενο, αν και πιστεύουμε ότι μπορεί να περιλαμβάνει τα στοιχεία υπαλλήλων μας και συμβασιούχων, πέρα από δεδομένα που σχετίζονται με τα παιχνίδια μας. Επιπλέον, δε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε εάν τα σχετικά δεδομένα έχουν παραποιηθεί ή αλλοιωθεί μετά την παραβίαση.

Κλείνοντας, η CD Projekt επισήμανε πως εργάζεται με διάφορους σχετικούς φορείς και τόνισε πως σκοπεύει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να προστατέψει την ιδιωτικότητα των υπαλλήλων της και όλων των συνεργατών της.