Counter-Strike: Global Offensive – Η πρόσβαση στο ranked θα κοστίζει πλέον 12,75€

Αλλαγές στον free to play τίτλο
05 Ιουνίου 2021 09:45
Counter-Strike: Global Offensive – Η πρόσβαση στο ranked θα κοστίζει πλέον 12,75€

Όπως ανακοίνωσε η Valve, πλέον οι νέοι παίκτες του Counter-Strike: Global Offensive θα χρειάζεται να πληρώσουν για να παίξουν ranked. Συγκεκριμένα, η πρόσβαση θα απαιτεί το ‘CS:GO Prime Status Upgrade’, το οποίο πωλείται στο Steam έναντι 12,75€.

Μέσα από μια νέα δημοσίευση στο επίσημο blog του παιχνιδιού, η Valve εξήγησε το σκεπτικό της σχετικά με τη συγκεκριμένη αλλαγή, λέγοντας:

Το CS:GO έγινε free to play πριν από περίπου δύο χρόνια και ακόμα συνεχίζει δυνατά. Βλέπουμε νέους παίκτες να ξεκινούν το CS:GO συνέχεια και είναι πιο σημαντικό από ποτέ οποιοσδήποτε στον κόσμο να μπορεί να πάρει και να παίξει το παιχνίδι δωρεάν.

Μαζί με όλο το gameplay που κάναμε διαθέσιμο δωρεάν, οι νέες παίκτες είχαν πρόσβαση σε drops, Ranks, Skill Groups και μια δωρεάν διαδρομή στο Prime matchmaking. Δυστυχώς, με την πάροδο του χρόνο, αυτά τα οφέλη έγιναν κίνητρο ώστε κακοπροέραιτοι να βλάψουν την εμπειρία για νέους και υπάρχοντες παίκτες.

Μέχρι πρότινος, οι νέες παίκτες του free-to-play τίτλου είχαν πρόσβαση στα drops, ranks, skill groups, και μια δωρεάν πορεία προς το Prime matchmaking. Πλέον τα προνόμια της free to play έκδοσης αλλάζουν. Οι νέοι παίκτες θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα game modes, θα μπορούν να παίξουν σε community servers και σε χάρτες από το workshop, αλλά δε θα λαμβάνουν XP, ranks, drops ή skill groups. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα είναι προσβάσιμα μόνο για τους Prime Status παίκτες.

Προφανώς η Valve προσπαθεί να περιορίσει το cheating που ταλαιπωρεί έντονα την κοινότητα του παιχνιδιού της τελευταία. Μέχρι τώρα ακόμα και αν κάποιος έχανε το λογαριασμό του από ban, μπορούσε απλά να κάνει έναν καινούργιο και να συνεχίσει ανενόχλητος το cheating μετά από λίγους αγώνες. Το αν βέβαια το εμπόδιο των 12,75€ είναι αρκετό, μένει να το δούμε.