Το Horizon Forbidden West θα έχει 60FPS mode στο PS5

Νέες πληροφορίες για το άκρως αναμενόμενο τίτλο
04 Ιουνίου 2021 07:48
Το Horizon Forbidden West θα έχει 60FPS mode στο PS5

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα είδαμε τα πρώτα gameplay πλάνα του άκρως αναμενόμενου Horizon Forbidden West κατά τη διάρκεια ενός ειδικού State of Play. Πολλοί όμως παρατήρησαν πως ακόμα και το υψηλότερης ανάλυσης βίντεο που αναρτήθηκε μετά το ζωντανό σόου έδειχνε πλάνα των 30FPS. Εύλογα, λοιπόν, δημιουργήθηκε η απορία αν το παιχνίδι θα είναι κλειδωμένο στα 30FPS στο PS5, σε αντίθεση με τα περισσότερα παιχνίδια που έχουν και 60FPS modes στις κονσόλες νέα γενιάς.

Η Guerilla Games ήρθε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αποκαλύπτοντας πως κανένας παίκτης δε θα μείνει παραπονεμένος. Το Horizon Forbidden West θα έχει 4K mode που θα δίνει έμφαση στην ποιότητα των γραφικών, αλλά θα τρέχει στα 30FPS, καθώς και ένα Performance mode που θα κάνει υποχωρήσεις, με στόχο απόδοσης τα 60FPS.

Οι πληροφορίες αυτές ήρθαν στη δημοσιότητα μέσα από μια αποκλειστική συνέντευξη που κατάφερε να εξασφαλίσει ο γάλος YouTuber Julien Chièze. Σε αυτή, ο director του παιχνιδιού, Mathijs de Jonge, μίλησε και για το νέο free climbing σύστημα του Forbidden West, το οποίο θα δημιουργεί αυτόματα σημεία για να σκαρφαλώσετε πρακτικά σε όλες τις επιφάνειες. Βέβαια, θα υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις, με προκαθορισμένα μονοπάτια από τους δημιουργούς για λόγους αφήγησης/pacing.

Το Horizon Forbidden West βρίσκεται υπό ανάπτυξη για τα PS4 και PS5. Η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού δεν έχει αποκαλυφθεί.