ΦΗΜΗ: Η Valve ετοιμάζει δική της φορητή κονσόλα τύπου Switch

Έρχεται το SteamPal;
26 Μαΐου 2021 12:10
ΦΗΜΗ: Η Valve ετοιμάζει δική της φορητή κονσόλα τύπου Switch

Λίγο πριν την E3 2021 και οι φήμες διαδέχονται η μία την άλλη. Συγκεκριμένα, ο χείμαρρος της φημολογίας εμπλέκει αυτή τη φορά τη Valve, αφού σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ του γνωστού μέσου Ars Technica, η εταιρία ετοιμάζεται για άλλη μια φορά να πειραματιστεί με το δικό της hardware.

Αναλυτικότερα, αναφέρεται πως η εταιρία του Steam ετοιμάζει ένα φορητό gaming PC που μοιάζει με το Nintendo Switch και το οποίο ενδέχεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Το δημοσίευμα του μέσου επισημαίνει μάλιστα πως στον κώδικα της τελευταίας έκδοσης του Steam client ανακαλύφθηκαν αναφορές σε μια μυστηριώδης συσκευή που ονομάζεται SteamPal.

Το SteamPal, ή όπως αλλιώς θα καταλήξει να ονομάζεται, θα τρέχει Linux λειτουργικό σύστημα και θα είναι συμβατό με μια πληθώρα παιχνιδιών του Steam. Το hardware θα διαθέτει όλα τα πλήκτρα, τις σκανδάλες και τα joysticks που περιμένει κάποιος από ένα σύγχρονο χειριστήριο, με παρόμοια διάταξη με αυτή του Switch, ενώ θα είναι εξοπλισμένη και με οθόνη αφής. Βέβαια, τα χειριστήρια δε θα μπορούν να αφαιρεθούν, όπως συμβαίνει στο υβριδικό σύστημα της Nintendo, αλλά θα υπάρχει “docking” δυνατότητα μέσα από μια USB-C θύρα που θα επιτρέπει το gaming σε τηλεόραση ή monitor.

To Ars Technica επισημαίνει πως το φορητό της Valve βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο και τα χαρακτηριστικά του ενδέχεται να αλλάξουν. Το chip του συστήματος ενδέχεται να είναι είτε Intel είτε AMD και τουλάχιστον ένα από τα υποψηφία μοντέλα που δοκιμάζει η εταιρία ήταν αρκετά πιο πλατύ από το Switch.

Τέλος, το δημοσίευμα επισημαίνει πως η τιμή δεν έχει οριστεί ακόμα, με την παγκόσμια ζήτηση για chips να δυσκολεύει την κατάσταση. Η Valve θέλει ωστόσο να τοποθετήσει το handheld ως έναν ανταγωνιστή του Switch ή ενδεχομένως ως μια δυνατότερη εναλλακτική.

Για την ιστορία, πρόσφατα ο Gabe Newell, ιδρυτής και επικεφαλής της Valve, ρωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση να δούμε το Steam σε κάποια κονσόλα, απαντώντας χαρακτηριστικά:

Θα πάρετε μια γεύση σχετικά με αυτό μέχρι το τέλος του έτους … και δε θα είναι η απάντηση που περιμένετε.

Η δήλωση αυτή πλέον αποκτά άλλο νόημα και όπως φαίνεται μέσα στο καλοκαίρι θα μάθουμε περισσότερα, αφού η Valve έχει δηλώσει πως θα συμμετέχει στο Summer Game Fest του Geoff Keighley.