Οι σειρές της Konami θα επιστρέψουν από άλλα στούντιο; – Νέες δηλώσεις

Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας ανάβει φωτιές
25 Μαΐου 2021 13:38
Οι σειρές της Konami θα επιστρέψουν από άλλα στούντιο; – Νέες δηλώσεις

Οι φήμες και εικασίες που θέλουν μια μεγάλη επιστροφή της Konami δεν έχουν τελειωμό και τώρα η ίδια η εταιρία έρχεται να τις ενισχύσει. Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Konami πρακτικά επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν να έχει δώσει για outsourcing πολλά από τα λατρεμένα της franchises της, όπως το Silent Hill.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις προέβη ο παραγωγός του GetsuFumaDen: Undying Moon. Πρόκειται για ένα νέο παιχνίδι της Konami που βασίζεται στο IP της εταιρία από το 1987, αλλά αναπτύσσεται από την ανεξάρτητη ομάδα GuruGuru.

Αναλυτικότερα, σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο JPGames, ο παραγωγός του project, Shin Murato αποκάλυψε πως η Konami ετοιμάζει περισσότερες τέτοιες συνεργασίες στο μέλλον. Συγκεκριμένα, ρωτήθηκε πως η ιαπωνική εταιρία διάλεξε το συνεργάτη της για το project και αν μπορούμε να περιμένουμε το outsourcing περισσότερων παλιών IPs της.

Ο Murato, λοιπόν, δήλωσε:

Συνεχώς εμπνεόμαστε από διάφορους indie τίτλους και το πώς καινοτομούν και παράγουν συναρπαστικά παιχνίδια. Θεωρήσαμε ότι το GetsuFumaDen θα ήταν ένα ενδιαφέρον IP για να φέρουμε πίσω, ακολουθώντας αυτή την indie προσέγγιση. Έτσι, αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε με την GuruGuru, καθώς γνωρίζουμε καλά την ομάδα.

Είχαν εξερευνήσει νέες προσεγγίσεις όσον αφορά τον σχεδιασμό των γραφικών και πίστευαν ότι οι ιδέες τους θα ταίριαζαν πολύ καλά με αυτό το IP. Βοήθησε επίσης ότι υπήρχαν λάτρεις του αρχικού GetsuFumaDen παιχνιδιού που εργάζονται στην GuruGuru.

Όσον αφορά άλλες συνεργασίες, να περιμένετε μελλοντικά projects όπως αυτό!

Πρόσφατα η Konami άλλαξε τα πλάνα της σχετικά με την E3 2021, στην οποία δε θα συμμετέχει τελικά. Η εταιρία φημολογείται έντονα πως ετοιμάζει μια μεγάλη επιστροφή για τη σειρά Silent Hill. Το νέο κεφάλαιο ακούστηκε πως παραλίγο να καταλήξει στα χέρια της Supermassive Games (Until Dawn), αλλά εικάζεται πως τελικά αναπτύσσεται από την Bloober Team (The Medium, Layers of Fear).

Αντίστοιχες φήμες κάνουν λόγο και για νέα Castlevania και Metal Gear παιχνίδια. Περισσότερα σχετικά με το θέμα μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Tags: