Twitch: “Δεν είναι κατά των κανόνων να είσαι sexy” - Επίσημη κατηγορία ‘Hot Tub’ streams

Ξεκαθαρίζει την κατάσταση η live streaming πλατφόρμα
22 Μαΐου 2021 09:50
Twitch: “Δεν είναι κατά των κανόνων να είσαι sexy” - Επίσημη κατηγορία ‘Hot Tub’ streams

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα σας ενημερώσαμε πως το Twitch τιμώρησε τη διασημότερη ‘Hot Tub’ streamer της πλατφόρμας, την Amouranth, χωρίς ωστόσο να δημοσιεύσει κάποια επίσημη τοποθέτηση.

Έπειτα από μήνες αντιπαραθέσεων της κοινότητας σχετικά με το θέμα, το Twitch έρχεται να πάρει θέση, ανοίγοντας εν τέλει μια νέα επίσημη κατηγορία για τα streams σε πισίνες και υδρομασάζ. Υποδεχθείτε τα ‘Pools, Hot Tubs, and Beaches’ streams.

Ξεκαθαρίζοντας τη στάση του μέσα από μια μακροσκελή δημοσίευση, το Twitch επισήμανε:

Πρώτον και κυριότερον, κανείς δεν αξίζει να παρενοχλείται για το περιεχόμενο που επιλέγει να κάνει stream, για την εμφάνισή του ή για το ποιος είναι και θα πάρουμε μέτρα εναντίον οποιουδήποτε διαιωνίζει αυτό το είδος τοξικότητας στην πλατφόρμα μας. Δεύτερον, ενώ έχουμε κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το σεξουαλικά προκλητικό περιεχόμενο, το να θεωρείσαι sexy από άλλους δεν είναι ενάντια στους κανόνες μας και το Twitch δε θα λάβει μέτρα κατά των γυναικών ή οποιουδήποτε στην πλατφόρμα, για την ελκυστικότητά του.

Στη συνέχεια, το Twitch τόνισε πως τα όρια τα θέτει στο ρητά σεξουαλικά περιεχόμενο. Ωστόσο, παραδέχθηκε πως οι κανόνες της πλατφόρμας δεν είναι αρκετά σαφείς και κατά συνέπεια θα αναθεωρηθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Η τελική απόφαση του Twitch μοιάζει αντίθετη με αυτήν που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και απαγόρευσε τις διαφημίσεις στο κανάλι της Amouranth. Όμως, το Twitch αναφέρθηκε και στο θέμα των διαφημίσεων, εξηγώντας τι πραγματικά συνέβη και ξεκαθαρίζοντας πως το κάθε brand μπορεί να επιλέγει που εμφανίζονται οι διαφημίσεις του, επιλέγοντας συγκεκριμένο περιεχόμενο ή απαγορεύοντας τις διαφημίσεις σε κανάλια που δεν ανταποκρίνονται στα στάνταρ τους.

Τέλος, το Twitch τόνισε πως το προσωπικό του θα μεταφέρει χειροκίνητα περιεχόμενο που ενδεχομένως δεν έχει κατηγοριοποιηθεί σωστά. Με αυτόν τον τρόπο οι θεατές μπορούν ευκολότερα να αποφύγουν αυτό το περιεχόμενο αυτό αν δεν θέλουν να το δουν ή αντιθέτως να το βρουν ευκολότερα αν ψάχνουν κάτι τέτοιο.

Μπορείτε να βρείτε την επίσημη ανακοίνωση του Twitch πατώντας εδώ.