Το Biomutant τρέχει σε 4K στο Xbox Series X, αλλά 1080p στο PS5 – Η THQ απαντά στο "drama"

Τι συμβαίνει με τις next-gen εκδόσεις;
21 Μαΐου 2021 13:55
Το Biomutant τρέχει σε 4K στο Xbox Series X, αλλά 1080p στο PS5 – Η THQ απαντά στο "drama"

Όπως είδαμε να συμβαίνει με το Mass Effect Legendary Edition, το Call of Duty Warzone, το Rocket League και άλλα παιχνίδια που έχουν 120FPS mode στο Xbox Series X, αλλά όχι στο PS5, η backwards compatibility υλοποίηση της κονσόλας της Sony φαίνεται να περιορίζει μερικές φορές τους developers.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως συνέβη τώρα με το Biomutant. Συγκεκριμένα, οι δημιουργοί του αποκάλυψαν πως για αρχή το παιχνίδι θα τρέχει σε 4K ανάλυση και 60FPS στο Xbox Series X, αλλά στο PlayStation 5 οι παίκτες θα πρέπει να συμβιβαστούν με 1080p ανάλυση για κάποιο διάστημα. Συγκεκριμένα, στα φώτα της δημοσιότητας δόθηκαν δύο gameplay βίντεο που δείχνουν πως τρέχει το παιχνίδι στα next-gen συστήματα, τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Στο βίντεο των PS5 gameplay πλάνων, αναφέρεται πως λόγω προβλημάτων σταθερότητας και απόδοσης, η επιλογή του 4K έπρεπε να απενεργοποιηθεί. Η ομάδα διευκρίνισε όμως πως αυτή δεν είναι η native next-gen έκδοση και περισσότερες πληροφορίες για το κανονικό next-gen port θα ακολουθήσουν σύντομα.

Παράλληλα, με παράπονο θα μείνουν και οι κάτοχοι Xbox Series S, αφού το παιχνίδι δε τρέχει στα 60FPS στη next-gen κονσόλα, αλλά αντιθέτως μένει στα 30FPS με 1440p ανάλυση. Μάλιστα, η εταιρία σημείωσε πως κανένας στα γραφεία της δεν έχει Xbox Series S για να καταγράψει gameplay πλάνα.

Οι ανακοινώσεις αυτές σχετικά με τον τεχνικό τομέα του παιχνιδιού στα next-gen συστήματα και ειδικότερα η διαφορά της PS5 έκδοσης με αυτή του Xbox Series X πυροδότησε αρνητικές αντιδράσεις στα social media και τα gaming forums. Η εκδότρια του παιχνιδιού THQ Nordic δεν έμεινε όμως άπραγη και απάντησε σε έναν εξοργισμένο χρήστη που πλέον έσβησε το tweet του.

Δεν είμαστε AAA και το στούντιο του Biomutant αποτελείται από μόλις 20 άτομα που δουλεύουν πολύ σκληρά στο παιχνίδι τα τελευταία χρόνια. Δε χρειάζεται να σου αρέσει το τελικό προϊόν, αλλά σε παρακαλούμε να μην αμφισβητείς τις ικανότητές τους ή την αφοσίωσή τους στο παιχνίδι.

Μετά από αυτό το tweet που έλαβε πληθώρα από likes και άλλα μέλη της κοινότητας έσπευσαν να κατακρίνουν τον παίκτη για την επίθεσή του στην ολιγομελής ομάδα ανάπτυξης.

Το Biomutant αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Μαΐου για PS4, Xbox One και PC, με τις νέες κονσόλες να υποστηρίζουν τον τίτλο μέσω backwards compatibility.