Οι πωλήσεις των PS5 και Xbox Series X αθροιστικά δεν αγγίζουν αυτές του Switch στο 2021

Ενώ το PS5 πούλησε διπλάσια από τα Xbox Series X | S
21 Μαΐου 2021 13:19
Οι πωλήσεις των PS5 και Xbox Series X αθροιστικά δεν αγγίζουν αυτές του Switch στο 2021

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έφερε στα φώτα της δημοσιότητας η εταιρία δεδομένων και αναλυτικών στοιχείων Ampere Analysis, το Nintendo Switch ξεκίνησε με το δεξί το 2021, πουλώντας πολλές περισσότερες κονσόλες από τους δύο ανταγωνιστές του μέσα στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, τα δεδομένα της Ampere δείχνουν πως η Nintendo πούλησε 5.86 εκατομμύρια Switch κονσόλες, την ώρα που το PS5 πούλησε 2.83 εκατομμύρια και τα Xbox Series X | S μόλις 1.31 εκατομμύρια. Όλα τα νούμερα αφορούν το sell-through για το πρώτο τρίμηνο του 2021, δηλαδή είναι οι κονσόλες που έφτασαν στα χέρια των παικτών και όχι απλά ο αριθμός που στάλθηκε στα καταστήματα.

Φυσικά, τόσο το PS5 όσο και τα Xbox Series X | S αντιμετωπίζουν προβλήματα με το στοκ τους, με την Sony και την Microsoft να μην μπορούν να εφοδιάσουν την αγορά με αρκετές κονσόλες. Παρ’ όλα αυτά, είναι αξιοσημείωτο πως το PS5 -ανεξαρτήτως συνθηκών- κατάφερε να πουλήσει διπλάσια από τα νέα Xbox. Αυτή η 2:1 αναλογία ήταν κάτι που είδαμε να σχηματίζεται από την προηγούμενη γενιά και φαίνεται πως συνεχίζει και τώρα.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή, βέβαια, είναι η πορεία του Switch, αφού ακόμα και το άθροισμα του sell-through όλων των next-gen κονσολών δεν φτάνει τις πωλήσεις της οικογένειας κονσολών της Nintendo.

Ο ιαπωνικός κολοσσός έρχεται από μια χρονιά ρεκόρ, αλλά και πάλι οι πωλήσεις του Switch είναι αυξημένες κατά 12% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021 αντίστοιχα. Βέβαια, το δεύτερο τρίμηνο του 2022 δύσκολα θα φτάσει το αντίστοιχο του 2021, αφού πέρυσι μαζί με την έναρξη της πανδημίας είχαμε και την κυκλοφορία του Animal Crossing: New Horizons που ήταν καθοριστικής σημασίας για την εμπορική πορεία του Switch.