Οι νέοι κάτοχοι PS5 παίζουν και αγοράζουν περισσότερο απ’ ό,τι συνέβαινε με το PS4

Και μάλιστα πολύ!
17 Μαΐου 2021 13:05
Οι νέοι κάτοχοι PS5 παίζουν και αγοράζουν περισσότερο απ’ ό,τι συνέβαινε με το PS4

Όπως σας ενημερώσαμε, το PS5 κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών, αφού μέσα στο ντεμπούτο του έχει πουλήσει περισσότερα από 7.8 εκατομμύρια παγκοσμίως. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό επίτευγμα της next-gen κονσόλας της Sony.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει νέο δημοσίευμα του Wired, η Sony κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 81% όσον αφορά τις ώρες παιχνιδιού στην κονσόλα νέα γενιάς, σε σύγκριση πάντα με τις ώρες που είχαν καταγράψει οι νέοι κάτοχοι PS4 στην αντίστοιχη χρονική περίοδο.

Συγχρόνως, η τεράστια αυτή αύξηση στο χρόνο παιχνιδιού συνοδεύτηκε και με μεγαλύτερες πωλήσεις software. Αναλυτικότερα, σύμφωνα πάντα με το Wired, η Sony είδε 11% περισσότερες πωλήσεις παιχνιδιών στο launch του PS5, σε σχέση με τις αντίστοιχες πωλήσεις παιχνιδιών στο ντεμπούτο του PS4.

Δε χωρά αμφιβολία πως σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η πανδημία, αφού το PS5 κυκλοφόρησε σε μια περίοδο με μέτρα κοινωνικής απόστασης και περιορισμούς κυκλοφορίας σε πολλές χώρες του κόσμου. Η gaming βιομηχανία συνολικά βίωσε τεράστια άνοδο, καθώς αμέτρητος κόσμος κατέφυγε στα video games για να ψυχαγωγηθεί και να περάσει το χρόνο του εντός του σπιτιού. Επίσης, σε αυτό βοήθησε και το backwards compatibility, αφού αυτή τη φορά οι παίκτες που έκαναν τη μετάβαση στη νέα γενιά είχαν πάρα πολλά περισσότερα παιχνίδια να παίξουν, σε σύγκριση με το PS4 που δεν υποστηρίζει τους τίτλους του PS3.

Παρ’ όλ’ αυτά, τα στατιστικά δεν παύουν να εντυπωσιάζουν και αποτελούν επίτευγμα για τη Sony, ανεξαρτήτως των συνθηκών. Μάλιστα, η κονσόλα της έχει τέτοια απήχηση που η εταιρία εκτιμά πως δε θα μπορεί να καλύψει με αρκετό στοκ την τεράστια ζήτηση ακόμα και το 2022. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Το PlayStation 5 είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από το Νοέμβριο του 2020 έναντι €499,99 για το βασικό μοντέλο, ενώ η Digital έκδοση της κονσόλας κοστίζει €399,99. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε και το πιο πρόσφατο διαφημιστικό της κονσόλας.