Το Resident Evil Village έσπασε ήδη το ρεκόρ της σειράς στο Steam

Σαρωτικό ξεκίνημα για τον survival horror τίτλο
09 Μαΐου 2021 12:59
Το Resident Evil Village έσπασε ήδη το ρεκόρ της σειράς στο Steam

Το Resident Evil Village κυκλοφόρησε στις 7 Μαΐου για τα PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X|S και PC και μέσα σε λίγες ώρες από τη διάθεσή του κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ παικτών του franchise στο Steam.

Συγκεκριμένα, την ημέρα της κυκλοφορίας του, δηλαδή την Παρασκευή, ο τίτλος έφτασε τους 101,726 ταυτόχρονους παίκτες στο Steam, σύμφωνα με τα δεδομένα του SteamCharts. Έτσι, λοιπόν, είναι με ευκολία το μεγαλύτερο ρεκόρ των Resident Evil στο Steam, το οποίο μάλιστα έσπασε ξανά την επόμενη μέρα, με το Village να φτάνει τους 106,631 ταυτόχρονους παίκτες.

Συγκριτικά, το remake του Resident Evil 2 βρισκόταν μέχρι τώρα στην κορυφή με ρεκόρ τους 74,024 ταυτόχρονους παίκτες. Το remake του Resident Evil 3 είχε φτάσει τους 32,635 ταυτόχρονους παίκτες, ενώ το Resident Evil 6 τους 11,836.

Τη στιγμή που δημοσιεύεται αυτό το άρθρο, το Resident Evil Village είναι μέσα στα δέκα δημοφιλέστερα παιχνίδια του Steam, ενώ ο survival horror τίτλος έκανε ένα φανταστικό ξεκίνημα και στο Twitch, με σχεδόν 150 χιλιάδες θεατές να παρακολουθούν streams του παιχνιδιού τώρα.