Έρχoνται Discord χαρακτηριστικά στο PlayStation

Δίνουν τα χέρια οι δύο εταιρίες
04 Μαΐου 2021 09:28
Έρχoνται Discord χαρακτηριστικά στο PlayStation

Μέσα από το επίσημο blog της Sony Interactive Entertainment, ανακοινώθηκε πως PlayStation και Discord δίνουν τα χέρια. Συγκεκριμένα, η πασίγνωστη πλατφόρμα επικοινωνίας θα ενσωματωθεί με την κοινωνική εμπειρία που προσφέρει το PlayStation ξεκινώντας στις αρχές του 2022.

Με αφορμή την ανακοίνωση αυτή, ο Πρόεδρος και CEO του PlayStation, Jim Ryan, δήλωσε:

Στο PlayStation αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους για να δώσουμε τη δυνατότητα στους παίκτες σε όλο τον κόσμο να συνδεθούν μεταξύ τους, να σχηματίσουν νέες φιλίες και κοινότητες και να μοιραστούν διασκεδαστικές εμπειρίες και αναμνήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε μια νέα συνεργασία με το Discord, την υπηρεσία επικοινωνίας που διαδόθηκε από τους παίκτες και χρησιμοποιείται πλέον από περισσότερους από 140 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μήνα σε όλο τον κόσμο.

Μαζί, οι ομάδες μας εργάζονται ήδη σκληρά συνδέοντας το Discord με την κοινωνική και gaming εμπειρία στο PlayStation Network. Στόχος μας είναι να φέρουμε τις εμπειρίες του Discord και του PlayStation πιο κοντά στις κονσόλες και στις mobile συσκευές από τις αρχές του επόμενου έτους, επιτρέποντας σε φίλους, ομάδες και κοινότητες να κάνουν παρέα, να διασκεδάζουν και να επικοινωνούν πιο εύκολα ενώ παίζουν παιχνίδια μαζί.

Για να φέρουμε αυτές τις εμπειρίες στους παίκτες μας, ως Sony Interactive Entertainment έχουμε κάνει μια επένδυση μειοψηφίας στο Discord.

 

Για την ιστορία, κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και το 2018 το Xbox, το οποίο ενσωμάτωσε λειτουργίες του Discord στο Xbox Live. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ. Ωστόσο, η συμφωνία με το PlayStation φαίνεται να είναι μεγαλύτερη και δεν αποκλείεται να δούμε μια βαθύτερη ενσωμάτωση με περισσότερα χαρακτηριστικά στα PS5 και PS4.