Τέλος εποχής για το στούντιο του Crash 4 – Σε βοηθητικό ρόλο στο Call of Duty: Warzone

Πρακτικά όλες οι ομάδες της Activision εργάζονται στο Call of Duty
03 Μαΐου 2021 09:23
Τέλος εποχής για το στούντιο του Crash 4 – Σε βοηθητικό ρόλο στο Call of Duty: Warzone

Τέλος εποχής για την ταλαντούχα ομάδα ανάπτυξης Toys for Bob, η οποία μας χάρισε πρόσφατα το Crash Bandicoot 4: It's About Time, καθώς και το Spyro Reignited Trilogy πριν απ’ αυτό. Συγκεκριμένα, το στούντιο πλέον έχει περάσει σε βοηθητικό ρόλο, συνεισφέροντας στο Call of Duty: Warzone και όπως όλα δείχνουν δεν καταπιάνεται με την ανάπτυξη κάποιου νέου project.

Αναλυτικότερα, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η Toys for Bob δήλωσε:

Είμαστε περήφανοι που υποστηρίξαμε την ανάπτυξη της τρίτης σεζόν του Call of Duty Warzone και ανυπομονούμε για όσα θα έρθουν.

Στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης αλλαγής, το στούντιο που εδρεύει στην Καλιφόρνια φαίνεται πως έχασε πολλά μέλη. Συγκεκριμένα, ο character designer και illustrator, Nicholas Kole, που εργαζόταν στην Toys for Bob μέχρι τον Ιανουάριο δήλωσε μέσα από ένα tweet του:

Είναι το τέλος μιας εποχής, αλλά εύχομαι ό,τι καλύτερο στους πρώην συναδέλφους μου που βρίσκονται ακόμη εκεί.

Μάλιστα, στη συνέχεια τόνισε:

Όλοι οι developers με τους οποίους είχα επαφή και δούλευα μαζί τους απολύθηκαν. Είμαι ευγνώμων που δεν μιλάμε για ολικό κλείσιμο.

Για την ιστορία πρόσφατα κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τη Vicarious Visions, το στούντιο των Crash Bandicoot N. Sane Trilogy και Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2. Η εν λόγω ομάδα συγχωνεύτηκε με την Blizzard και πλέον βοηθά με το remake του Diablo 2.

Πλέον πρακτικά όλα τα στούντιο της Activision εργάζονται στο γιγαντιαίο Call of Duty franchise, αφού η Toys for Bob έρχεται να μεγαλώσει τη λίστα των developers της σειράς πλάι στις  Infinity Ward, Treyarch, Sledgehammer, Raven, Beenox και High Moon.