Η Sony προειδοποιεί: ‘Απίθανο’ να βελτιωθεί δραστικά το στοκ του PS5 φέτος

Νέα επίσημη τοποθέτηση από την εταιρία
30 Απριλίου 2021 10:23
Η Sony προειδοποιεί: ‘Απίθανο’ να βελτιωθεί δραστικά το στοκ του PS5 φέτος

Δε χρειάζεται να ειπωθούν πολλά για την κατάσταση που με επικρατεί με το στοκ του PlayStation 5. Λίγο η επιτυχία του PS4, λίγο η πανδημία, η κονσόλα νέας γενιάς της Sony είναι τόσο περιζήτητη που κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών.

Αυτό που αναρωτιούνται πολλοί, λοιπόν, είναι το πότε θα βελτιωθεί η κατάσταση και πότε θα μπορεί κάποιος να αγοράσει την κονσόλα άμεσα και στην κανονική της τιμή. Το ερώτημα αυτό απασχόλησε και τους επενδυτές της εταιρίας, η οποία στο πλαίσιο της πρόσφατης αποκάλυψης των οικονομικών της αποτελεσμάτων τους ξεκαθάρισε πως είναι ‘απίθανο’ η κατάσταση να βελτιωθεί δραματικά η φέτος.

Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το VGC, ο CFO της εταιρίας, Hiroki Totoki, επισήμανε πως η Sony ερευνά αυτή τη στιγμή διάφορες λύσεις για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια έλλειψη που επικρατεί όσον αφορά τα hardware εξαρτήματα. Στο τραπέζι έχει πέσει μέχρι και η ακραία λύση να αλλάξει κάπως ο σχεδιασμός του hardware ή να βρεθούν διαφορετικοί προμηθευτές.

Όπως είπα νωρίτερα, στοχεύουμε σε μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων από το PS4 κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους. Μπορούμε όμως να αυξήσουμε δραστικά την προσφορά; Όχι, κάτι τέτοιο είναι απίθανο.

Η έλλειψη των chips είναι ένας παράγοντας, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τον όγκο παραγωγής. Έτσι, επί του παρόντος, θα θέλαμε να στοχεύσουμε στο να ξεπεράσουμε τις πωλήσεις των 14,8 εκατομμυρίων, όσες ήταν δηλαδή στο δεύτερο έτος του PS4.

Όταν ρωτήθηκε πιο συγκεκριμένα για το τι συμβαίνει με την έλλειψη των chips που επηρεάζει όλες τις βιομηχανίες, από τα smartphones μέχρι τα αυτοκίνητα, ο Totoki επισήμανε πως η Sony έχει λύσεις στις οποίες μπορεί να καταφύγει.

Μπορεί να βρούμε έναν δευτερεύον προμηθευτή ή μέχρι και να αλλάξουμε τον σχεδιασμό.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, θα χρειαστεί να οπλιστείτε με αρκετή υπομονή μέχρι να πάρετε στα χέρια σας τη νέα περιζήτητη κονσόλα της Sony.