Αποχωρεί από τη Blizzard ο δημιουργός του Overwatch Jeff Kaplan 

Έπειτα από 19 χρόνια

Αποχωρεί από τη Blizzard ο δημιουργός του Overwatch Jeff Kaplan

Ο Jeff Kaplan ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την Blizzard Entertainment, στην οποία εργαζόταν εδώ και 19 χρόνια. Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της εταιρίας, ο οποίος συγχρόνως ήταν και μια από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες της, καθώς και director των Overwatch τίτλων.

Ο Kaplan ξεκίνησε το ταξίδι του στην Blizzard το 2002, όταν και εντάχθηκε στο δυναμικό των designers του World of Warcraft. Με την πάροδο του χρόνου, ο Kaplan κατέληξε director του πασίγνωστου MMO, το οποίο άφησε το 2009 για να δουλέψει στο Titan MMO της εταιρίας που ακυρώθηκε έπειτα από πολλά χρόνια ανάπτυξης. Μετά απ’ αυτό, ωστόσο, καταπιάστηκε με τη δημιουργία του Overwatch, το οποίο εξελίχθηκε σε ανεπανάληπτη επιτυχία απ’ όταν κυκλοφόρησε το 2016.

Με αφορμή την αποχώρησή του, ο Kaplan δήλωσε:

Αποχωρώ από την Blizzard Entertainment μετά από 19 καταπληκτικά χρόνια.

Θα είναι για πάντα τιμή μου που είχα την ευκαιρία να δημιουργήσω κόσμους και ήρωες για ένα τόσο παθιασμένο κοινό. Θέλω να εκφράσω τη βαθιά εκτίμησή μου σε όλους στη Blizzard που υποστήριξαν τα παιχνίδια μας, στις ομάδες μας και τους παίκτες μας. Ωστόσο, θέλω να πω ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους υπέροχους game developers που μοιράστηκαν το ταξίδι της δημιουργίας μαζί μου. 

Η κίνηση αυτή μοιάζει κάπως ξαφνική, αφού ο Kaplan εργαζόταν πυρετωδώς τελευταία στο Overwatch 2, το οποίο παρουσίασε και στην πρόσφατη BlizzConline. Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε και ο ίδιος, η ανάπτυξη κυλά ομαλά και η ομάδα θα μοιραστεί περισσότερα σύντομα. Πλέον, το ρόλο του director θα αναλάβει ο Aaron Keller, όντας βετεράνος της Blizzard και ιδρυτικό μέλος της ομάδας του Overwatch.

7 σχολιο(α)