Τα χώνει ο δημιουργός του Days Gone: «Μην παραπονιέστε αν δεν το αγοράσατε full price»

Τα λέει “εξω από τα δόντια” ο director του τίτλου
19 Απριλίου 2021 12:22
Τα χώνει ο δημιουργός του Days Gone: «Μην παραπονιέστε αν δεν το αγοράσατε full price»

Εδώ και αρκετά εικοσιτετράωρα, το επίμαχο θέμα της απόρριψης του Days Gone 2 βρίσκεται στο προσκήνιο, όπως σας έχουμε ενημερώσει. Τώρα, λάδι στη φωτιά έρχεται να ρίξει ο πρώην creative director του Bend Studio, John Garvin, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης με τον αρχικό δημιουργό των God of War, David Jaffe.

Συγκεκριμένα, ο Garvin ερωτήθηκε αν άκουσε τίποτα για αύξηση του engagement με το παιχνίδι χάρη στο PS Plus. Η απάντησή του ήταν χαρακτηριστική, τονίζοντας πως το κοινό δε μπορεί να κάνει παράπονα που δεν υπάρχει sequel, αν δεν αγόρασε το παιχνίδι στην αρχική τιμή του. Συγκεκριμένα, τόνισε:

Έχω μια άποψη πάνω σε κάτι που το κοινό σου μπορεί να βρει ενδιαφέρον ή από την άλλη μπορεί να εκνευρίσει αρκετά μερικούς.
Αν αγαπάς ένα παιχνίδι, αγόρασέ το στην γαμη@@νη αρχική τιμή του. Δε μπορώ να μετρήσω πόσες φορές έχω δει τους gamers να λένε: ‘Ναι, το πήρα αυτό σε έκπτωση, το πήρα απ’ το PS Plus’ ή κάτι αντίστοιχο.

Με αφορμή αυτή του την τοποθέτηση, ο Jaffe τον ρώτησε πως μπορεί κάποιος να ξέρει όμως ότι θα του αρέσει ένα παιχνίδι πριν το παίξει. Η απάντηση του Garvin ήταν χαρακτηριστική:

Δεν μπορείς να το ξέρεις, αλλά μην παραπονιέστε αν ένα παιχνίδι δεν αποκτά sequel, τη στιγμή που δεν το υποστήριξες όταν κυκλοφόρησε. Για παράδειγμα, είναι σα να λέμε ότι το God of War έκανε τόσες εκατομμύρια πωλήσεις στο launch του και, ξέρετε, το Days Gone, όχι. Μιλάω για εμένα προσωπικά ως developer, δε δουλεύω για τη Sony, δεν ξέρω τους αριθμούς.

Αυτό που μπορώ να σας πω πάντως είναι πως όταν κυκλοφορήσαμε το Syphon Filter Dark Mirror (τίτλος του PSP), γαμηθ@@@με εξαιτίας της πειρατείας, την ώρα που η Sony δεν ήξερε τι κάνει η πειρατεία στις πωλήσεις. Τους δείχναμε τα torrents και μια ιστοσελίδα είχε πάνω από 200.000 αντίτυπα του Dark Mirror που είχαν κατέβει.

Αν θυμάμαι καλά βέβαια. Οι αριθμοί μπορεί να είναι λάθος, αλλά ανεξαρτήτως ήμουν πολύ εκνευρισμένος για την κατάσταση τότε, ένιωθα πως ήταν “λεφτά από την τσέπη μου”.

Οπότε πιστεύω πως η αύξηση του engagement με το παιχνίδι δεν είναι το ίδιο σημαντική, όπως το να αγοράσει κάποιος το παιχνίδι στην αρχική τιμή του. Γιατί αν το κάνετε, τότε είναι που στηρίζετε απευθείας τους developers.

Μέσα από τον player που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη. Ποια είναι η άποψή σας σχετικά με το θέμα; Περιμένουμε τα σχόλιά σας.