Πολλαπλοί αγοραστές εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τη Square Enix - Ρεπορτάζ Bloomberg

Πιθανότητα εξαγοράς της γιγαντιαίας publishing εταιρίας;
16 Απριλίου 2021 11:28
Πολλαπλοί αγοραστές εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τη Square Enix - Ρεπορτάζ Bloomberg

Όπως φαίνεται, το σερί των εξαγορών που βλέπουμε τελευταία στη gaming βιομηχανία, με εταιρίες όπως η Microsoft, η Tencent, η EA και το Embracer Group να βρίσκονται στο επίκεντρο, θα συνεχιστεί. Συγκεκριμένα, το ιαπωνικό παρακλάδι του έμπιστου δημοσιογραφικού μέσου Bloobmerg, επισημαίνει πως πολλαπλοί αγοραστές εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την Square Enix.

Οι πληροφορίες προέρχονται από δύο υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών της χώρας που γνωρίζουν τι συμβαίνει παρασκηνιακά. Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει πρόθεση να αγοραστεί μόνο το gaming τμήμα ή ολόκληρη η εταιρία.

Για την ιστορία, η Square Enix έχει στην κατοχή της πολλαπλά στούντιο και πασίγνωστα franchises, όπως τα Final Fantasy, Dragon Quest, Kingdom Hearts, Tomb Raider, Deus Ex και Just Cause. Το gaming τμήμα της οφείλεται για το 72% των συνολικών κερδών της, αλλά η εταιρία καταπιάνεται επίσης και με arcade παιχνίδια, merchandise, manga και άλλες βιομηχανίες.

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί πως η εκδήλωση ενδιαφέροντος δε σημαίνει αυτομάτως πως θα υπάρξει κάποια εξαγορά, αφού κάτι αντίστοιχο είδαμε να συμβαίνει πρόσφατα και με τη Warner Bros. δίχως όμως να η κατάσταση να καταλήγει κάπου.

Tags: